ویزای کاری آمریکا مرجع اطلاعات مهاجرت به آمریکا| ویزای کاری آمریکا2021| تازه ترین آپدیت های اداره مهاجرت آمریکا در مورد ویزای کاری آمریکا و اقامت دائم آمریکا
شاید شما نیز از جمله کسانی هستید که با پایان ممنوعیت ورود ایرانیان به آمریکا پس از به قدرت رسیدن جو بایدن، به دنبال اخذ ویزای کاری آمریکا بوده و از خود پرسیده باشید چگونه ویزای کاری آمریکا بگیرم؟ جهت آشنایی با نحوه اخذ ویزای کاری آمریکا که یکی از پرطرفدارترین روش ها جهت اخذ اقامت دائم آمریکا می باشد در ادامۀ این مطلب با ما همراه باشید.
مراحل درخواست ویزای کاری آمریکا در دسته های مختلف با هم تفاوت دارند. بطور کلی، شهروندان یک کشور خارجی که می خواهند اقامت موقت آمریکا بگیرند باید ابتدا ویزای این کشور را اخذ نمایند، خواه ویزای غیرمهاجرتی برای اقامت کوتاه مدت باشد و خواه ویزای مهاجرتی برای اقامت دائم در این کشور. سقف اقامت موقت کاری در آمریکا حداکثر 3 سال است اما می توان آن را در مواردی تا 6 سال نیز تمدید نمود.
در برخی دسته های ویزایی مربوط به کارگران موقت، کارفرمای شما باید پیش از ثبت درخواست شما برای ویزای کاری آمریکا در بخش موقت و غیرمهاجرتی، یک مجوز کار یا تائیدیه از وزارت کار آمریکا برای شما اخذ نماید. این مجوز یا تائیدیه که فرم I-129 نام دارد برای تمامی کارگران الزامی نبوده و همانطور که گفته شد، باید توسط کارفرمای شما اعم از شخص، ارگان یا سازمان تکمیل شده و از طریق آن برای شما بعنوان کارگر فنی دعوتنامه فرستاده شود. گرفتن این مجوز کار برای کارگران موقت بخش کشاورزی، کارگران موقت بخش های غیر از کشاورزی، کارآموزان، کارگران انتقالی بین شرکتی، نخبگان و ورزشکاران، افراد خارجی که در بخش های خاص مانند صنایع نظامی و دفاعی تخصص دارند و افرادی که برای فعالیت در بخش های مذهبی وارد آمریکا می شوند الزامی است. تمام افرادی که در بخش ویزای کاری آمریکا قصد اخذ اقامت موقت آمریکا را دارند و بطور کلی برای اهداف کاری به این کشور سفر می کنند باید این مجوز را از طریق کارفرمای خود دریافت نمایند. بدین ترتیب تمام افرادی که برای ویزاهای کاری[P-2, H-1B, H-2A, H-2B, H-3, L-1, O-1, O-2, P-1,1S P-2S, P-3, P-3S, Q-1 , R-1] اقدام میکنند باید از کارفرمای خود بخواهند فرم I-129 را برای آن ها تکمیل نماید. همچنین برای تمدید مهلت ویزای کاری آمریکا یا تغییر دسته ویزایی به ویزاهای E-1, E-2, E-3, H-1B1 یا TN نیز به فرم I-129 نیاز خواهند داشت.
برخی دسته های مربوط به ویزای کاری آمریکا بصورت موقت و محدود، به تعداد معینی از درخواست های سالیانه تعلق می گیرد، بدین معنا که در طول هر سال تعداد خاصی درخواست ویزا در این بخش ها پذیرفته می شود. پیش از اینکه بتوانید برای ویزای کاری آمریکا در سفارت یا کنسولگری این کشور اقدام نمائید، یک درخواست از سوی کارفرمای شما با عنوان “درخواست کارگر غیرمهاجر” ارائه شده و توسط اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا (USCIS) تائید می گردد. بعد از تائید این درخواست، اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا برای کارفرمای شما مجوز لازم را ارسال خواهد کرد.
بعد از اینکه اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا درخواست کارفرمای شما را تائید کرد (Form I-129)، می توانید برای ویزای کاری آمریکا اقدام نمائید. فرآیند درخواست ویزای کاری آمریکا چند مرحله دارد که شیوه و فرآیند آن ها ممکن است بسته به کنسولگری یا سفارتی که از آنجا اقدام می کنید متفاوت باشد.
در حالی که مصاحبه حضوری عموماً برای متقاضیان با شرایط سنی زیر لازم نیست اما افسر ویزا می تواند بدون در نظر گرفتن سن و با توجه به تشخیص خود درخواست مصاحبه حضوری داشته باشد. تمام گروه های سنی به غیر از گروه های زیر بطور قطع به مصاحبه حضوری ویزای کاری آمریکا نیاز دارند:
معمولاً باید زمان مصاحبه حضوری را در کنسولگری یا سفارت آمریکا در کشورتان تعیین نمائید. از آنجایی که ایران و آمریکا روابط دیپلماتیک نداشته و در هیچ یک، کنسولگری یا سفارت متبوع کشور دیگر وجود ندارد، شهروندان ایرانی برای اخذ ویزای کاری آمریکا باید به سفارت های آمریکا در ترکیه (آنکارا)، ارمنستان (ایروان) یا امارات متحده عربی (دبی) مراجعه نمایند. مدت زمان انتظار برای دریافت وقت مصاحبه بر اساس مکان، فصل و دسته ویزایی متفاوت خواهد بود. از این رو باید خیلی زودتر از وقت سفرتان از طریق این لینک برای دریافت وقت سفارت آمریکا اقدام نمائید. می توانید مدت زمان انتظار برای وقت مصاحبه حضوری مربوط به مکان درخواستتان را در همان سایت سفارت بررسی کنید. با وارد کردن اسم شهر یا کشوری که می خواهید در آنجا مصاحبه حضوری ویزای کاری آمریکا داشته باشید و سپس نوع ویزایی که درخواست آن را دارید، می توانید مدت زمان تقریبی انتظار را ملاحظه نمائید. همچنین باید در هنگام مصاحبه حضوری ویزای کاری آمریکا، شماره رسیدی که روی درخواست ویزا برای کارگر موقتی غیرمهاجر (فرم I-129) یا برگه اعلام موافقت اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا با درخواست کارفرمای شما (دعوتنامه) موسوم به Notice of Action (فرم I-797) را پرینت گرفته و همراه داشته باشید. لازم به ذکر است که این فرم تنها توسط اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا برای شما صادر شده و نیازی به پر کردن ندارد زیرا نشان دهندۀ این است که با درخواست کارفرمای شما برای ادامه مراحل درخواست ویزای کاری آمریکا موافقت شده است. در این فرم که برای شما و کارفرمایتان ارسال می شود به پذیرش یا رد درخواست، به منظور صدور مجوز کار در آمریکا اشاره شده است.
می بایست هزینه درخواست ویزای کاری آمریکا که غیرقابل بازگشت است را پرداخت نمائید، مگر اینکه پرداخت آن در روز مصاحبه حضوری نیز امکانپذیر باشد. وقتی با درخواست ویزای شما موافقت شد، ممکن است از شما خواسته شود هزینه مربوط به صدور ویزا را نیز پرداخت نمائید. این هزینه تنها از شهروندان برخی کشورهای خاص اخذ می شود. بطور کلی هزینه درخواست ویزای کاری آمریکا 190 دلار بوده و تنها در مورد برخی ویزاها مانند ویزای H-1B مبلغ 34 دلار برای صدور ویزا اخذ می شود.
تمامی متقاضیان ویزای کاری آمریکا، به جز دسته های ویزایی H-1B و L بطور کلی باید وابستگی های قانع کننده خود با کشور محل تولدشان را به خاطر نشان دادن تمایلشان به بازگشت بعد از اقامت کوتاه مدت در آمریکا نشان دهند. از شواهد قانع کننده در این مورد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
در جریان مصاحبه حضوری، مامور ویزا در کنسولگری یا سفارت در مورد اینکه شما شرایط اخذ ویزای کاری آمریکا را دارید یا نه تصمیم گیری خواهد کرد و در صورتیکه شما را واجد شرایط اخذ ویزا بداند، تصمیم گیری در مورد نوع ویزا بر اساس هدف از سفرتان به آمریکا نیز بر عهده وی خواهد بود. در روز مصاحبه حضوری بعنوان بخشی از فرآیند درخواست ویزا، از شما اثر انگشت الکترونیکی گرفته خواهد شد. بعد از مصاحبه حضوری ممکن است پرونده شما نیازمند بررسی های مدیریتی بیشتری باشد و در صورتیکه مدارک یا فرآیندهای بیشتری برای بررسی پرونده شما لازم باشد، این موضوع از طریق افسر کنسولگری به اطلاع شما خواهد رسید.
دریافت کنندگان ویزای کاری آمریکا می توانند خانواده خود را نیز به این کشور ببرند. این همراهان تنها می توانند همسر و فرزندان زیر 21 سال باشند. بدین ترتیب فرزندان بالای 21 سال و خواهر و برادر و یا والدین خود را نمی توانند در قالب این ویزا همراه داشته باشند. افراد تحت تکفل نیز پس از رسیدن متقاضی اصلی به آمریکا و اخذ کارت اقامت می توانند خانواده خود را به این کشور منتقل کنند که یک تا دو ماه به طول خواهد انجامید. پس از ورود به آمریکا، همسر و خانواده کسی که متقاضی اصلی ویزای کاری آمریکا بوده، اجازه کار ندارند.
در صورتیکه سه سال متوالی در آمریکا اقامت داشته و در این مدت مالیات پرداخت کرده و مشکل قانونی نداشته باشید می توانید برای اقامت دائم این کشور اقدام نمائید. در صورت اخذ اقامت دائم و سه سال حضور قانونی و بدون مشکل و عدم داشتن سوء پیشینه، می توانید برای تابعیت این کشور درخواست دهید. البته برای دریافت تابعیت آمریکا از شما آزمون هایی مانند زبان و فرهنگ و تاریخ این کشور گرفته شده و در صورت کسب امتیازات کافی، واجد شرایط دریافت تابعیت آمریکا خواهید بود.
ویزای رسانه ای آمریکا (Media (I) visas) برای نمایندگان رسانه های خارجی، از جمله روزنامه ها، رادیوها، شبکه های خبری و صنعت تلویزیون و سینما صادر می شود که قصد دارند بطور موقت به آمریکا سفر کرده تا در حرفه خود در زمینه فعالیت های رسانه ای که برای یک رسانه خارجی، حیاتی و لازم می باشد، جهت اطلاع رسانی یا آموزش مشغول به کار شوند. فعالیت در آمریکا با استفاده از ویزای رسانه ای نوع I باید برای رسانه ای باشد که دفتر مرکزی آن در یک کشور خارجی قرار دارد. فعالیت های دارندگان این نوع ویزا در آمریکا باید بگونه ای باشد که ماهیت اطلاع رسانی داشته و همراه با فرآیند جمع آوری اطلاعات و گزارش اتفاقات روز باشد.
نکته مهم: نمایندگان رسانه های خارجی که در حرفه خود بعنوان خبرنگاران رسانه ای کار می کنند، در مدت حضور خود در آمریکا نمی توانند از برنامه عدم نیاز به ویزا (Visa Waiver Program) یا ویزای توریستی نوع B استفاده کنند.
نکته:شهروندان کشورهای عضو برنامه عدم نیاز به ویزا می توانند با استفاده از این طرح و بدون نیاز به ویزای توریستی نوع B برای تعطیلات، شرکت در کنفرانس ها یا سخنرانی به آمریکا سفر کنند.
مراحل اخذ ویزای رسانه ای نوع (I) کاملا مشابه فرایند درخواست ویزای کاری غیرمهاجرتی آمریکا در دیگر دسته هاست که در مطالب فوق به آن ها اشاره شده است.
همسر و فرزندان خردسال و مجرد شما نیز می توانند برای همین دسته ویزایی درخواست ارائه داده و همراه خودتان یا پس از سفر شما به آمریکا، برای اقامت موقت به این کشور نقل مکان کنند.
ویزای رسانه ای تا زمان انقضای خود معتبر خواهد بود مگر اینکه لغو و یا باطل گردد. از این رو ویزای معتبر رسانه ای در پاسپورتی که تاریخ اعتبار آن به پایان رسیده همچنان معتبر خواهد بود.
بطور کلی ویزای کاری آمریکا را می توان برای کوتاه مدت (غیر مهاجرتی) یا برای مهاجرت بلند مدت (اقامت دائم آمریکا) به این کشور دریافت کرد. تا بدین جای مطلب به بخش ویزای کاری موقت یا همان ویزای کاری غیرمهاجرتی آمریکا پرداختیم. در ادامه مطلب در مورد اخذ ویزای کاری آمریکا با هدف دریافت اقامت دائم به این کشور صحبت می نمائیم.
در هر سال کاری (از اوایل اکتبر تا 30 سپتامبر)، نزدیک به 140000 ویزای کاری متناسب با هدف کسب اقامت دائم آمریکا برای متقاضیان واجد شرایط تحت قوانین اداره مهاجرت آمریکا، در دسترس قرار می گیرد. ویزای مهاجرتی آمریکا تحت عنوان ویزای کاری به پنج دسته اولویتی تقسیم می شوند. همسر و فرزندان افراد واجد شرایط می توانند همراه با دارندگان ویزای کاری آمریکا یا پس از ورود آن ها به خاک آمریکا، به این کشور بیایند.
نخستین گام جهت اخذ ویزای کاری آمریکا به منظور اقامت دائم، دریافت مجوز کار و تقاضانامه می باشد. ذیل برخی از دسته بندی های استخدامی زیر، کارفرما یا وکیل متقاضی باید از وزارت کار آمریکا برای متقاضی مجوز کار (labor certification) اخذ نماید. در صورت اخذ این مجوز (در صورت نیاز)، کارفرما یا وکیل متقاضی باید فرم I-140 که با عنوان درخواست کارگر خارجی برای مهاجرت شناخته می شود (Immigrant Petition for Alien Worker) را نزد اداره شهروندی و مهاجرت آمریکا جهت انتخاب دسته بندی اولویتی استخدام مناسب تکمیل نماید.
در این دسته سه زیر مجموعه فرعی وجود دارد:
متقاضی دومین اولویت در زمینه دریافت اقامت دائم آمریکا با اخذ ویزای کاری، باید بطور کلی مجوز کاری تائید شده توسط وزارت کار آمریکا را داشته باشد. برای این بخش نیاز به پیشنهاد کاری بوده و کارفرمای آمریکایی نیز باید از جانب متقاضی، فرم I-140 را نزد اداره شهروندی و مهاجرت آمریکا تکمیل نماید. متقاضیان این دسته می توانند برای یک استثنا در قالب برنامه موسوم به عدم نیاز به ویزا برای منافع ملی (National Interest Waiver) اقدام نمایند. در صورتیکه پیشنهاد کاری شما، هم از اعتبار و ارزش بالایی برخوردار بوده و هم برای دولت آمریکا مهم باشد و همچنین در شرایط خوبی برای پیشرفت در حوزه کاری پیشنهادی خود قرار داشته باشید و به تبع برای آمریکا مفید واقع شوید می توانید از طریق این برنامه و بدون نیاز به پیشنهاد کاری و مجوز کار تقاضای ویزای کاری آمریکا دهید. در این صورت خود متقاضی باید فرم I-140 را تکمیل نموده و اسنادی که نشان دهند برنامه کاری آن ها در جهت منافع آمریکاست، ارائه دهد. افراد حرفه ای دارای مدارک پیشرفته و اشخاص دارای توانایی های منحصربفرد 28/6 درصد از ویزاهای کاری آمریکا به منظور اقامت دائم در مقیاس جهانی را دریافت خواهند کرد، بعلاوۀ ویزاهای استفاده نشده برای استخدام در دسته اولویت اول.
در این دسته نیز دو زیر مجموعه وجود دارد:
افراد واجد شرایط سومین اولویت در زمینه ویزای کاری آمریکا به منظور اقامت دائم باید فرم I-140 را تکمیل نمایند که این کار توسط کارفرمای آمریکایی آن ها صورت خواهد گرفت. تمام کارگران این دسته بطور کلی به مجوز کار صادر شده از وزارت کار آمریکا نیاز دارند. کارگران ماهر، افراد حرفه ای و کارگران غیرماهر 28/6 درصد از ویزاهای کاری آمریکا جهت اقامت دائم، در مقیاس جهانی را دریافت خواهند کرد، به اضافه ویزای های استفاده نشده در دو دسته اولویت اول و دوم.
در دسته اولویت سوم استخدام نیز سه زیر مجموعه وجود دارد:
چهارمین اولویت در زمینه ویزای کاری آمریکا با هدف دریافت اقامت دائم به متقاضیانی اعطا می شود که وراث یا خانواده یک آسیایی-آمریکایی، بیوه یا مهاجر خاص دارای مجوز اقامت در آمریکا باشند و باید فرم I-360 را تکمیل نمایند. تنها استثناء در این مورد کارمندان خاص یا کارمندان سابق دولت آمریکا در خارج از کشور خواهند بود. برای هیچ کدام از زیر مجموعه های فرعی مهاجران خاص نیازی به مجوز کار نیست. مهاجران ویژه 1/7 درصد از استخدام های سالانه ویزای کاری آمریکا در بخش اقامت دائم در سراسر جهان را به خود اختصاص خواهند داد.
این دسته نیز زیرمجموعه های متعددی دارد:
متقاضیان ویزای سرمایه گذاری آمریکا می توانند با سرمایه گذاری در این کشور در ساختارهای تجاری جدید در آمریکا شغل ایجاد کنند. این افراد باید دستکم 1800000 دلار آمریکا سرمایه گذاری کرده یا دستکم 900000 دلار آمریکا در یک منطقه با نرخ بیکاری بالا یا مناطق روستایی سرمایه گذاری نمایند.
بعد از اینکه اداره شهروندی و مهاجرت آمریکا با درخواست شما یا کارفرمایتان برای ویزای کاری آمریکا به منظور اقامت دائم موافقت کرد، درخواست شما به مرکز ملی ویزا ((National Visa Center (NVC) فرستاده خواهد شد. بعد از آن یک شماره پرونده به درخواست شما تعلق می گیرد و در زمان مناسب، به شما اطلاع داده خواهد شد که فرم آنلاین DS-261 را تکمیل نمائید که مربوط به انتخاب آدرس و وکیل است. در صورت داشتن وکیل برای پر کردن فرم آنلاین DS-261 به متقاضی اطلاع داده نمی شود. در ادامه مرکز ملی ویزا از متقاضی می خواهد هزینه های تعیین شده جهت درخواست ویزای کاری خود را پرداخت نماید، بعد از آن از متقاضی خواسته می شود که مدارک مورد نیاز برای درخواست مهاجرت به آمریکا را ثبت نماید که شامل فرم های تقاضای ویزا، مدارک هویتی و دیگر مدارک خواهند بود.
بر اساس درخواست پذیرفته شما، همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال می توانند برای ویزای مهاجرتی همراه شما درخواست دهند. همانند شما، آن ها نیز باید تمام فرم های مورد نیاز را تکمیل کرده، مدارک هویتی لازم را آماده نموده، هزینه های درخواست ویزای کاری آمریکا را پرداخت کرده و آزمایشات پزشکی خواسته شده را انجام دهند.
تمامی دسته های ویزای کاری آمریکا با امکان اقامت دائم بر اساس ترتیب تکمیل شدن، بررسی می شوند و وقتی که تعداد درخواست ها به محدودیت تعیین شده رسید دیگر به پرونده های بعدی رسیدگی نخواهد شد. تاریخ اولویت ها به تاریخ ثبت درخواست ویزا بستگی دارد و هر تقاضایی که زودتر تکمیل شود از شانس بالاتری برای بررسی شدن پیش از رسیدن به محدودیت عددی برخوردار خواهد بود. در دسته های پر طرفدار امکان دارد رسیدن به تاریخ اولویت شما سال ها زمان ببرد.
نکته: تمامی این هزینه ها برای هر متقاضی مهاجرت بدون توجه به سن باید پرداخت شود و غیرقابل بازگشت است.
بطور کلی مدارک زیر برای درخواست ویزای کاری آمریکا با قابلیت اقامت دائم ضروری هستند:
1- یک بار درخواست من برای ویزای کاری آمریکا رد شده است. آیا می توانم دوباره درخواست دهم؟
اگر فکر می کنید شرایط شما نسبت به زمان تقاضای ویزای کاری قبلی تغییر کرده و کمبودها را رفع کرده اید شانس گرفتن ویزای کاری آمریکا را دارید و می توانید برای اخذ آن مجدداً اقدام نمائید. توجه داشته باشید که مدت زمان ایجاد تغییرات می بایست در بازۀ زمانی منطقی باشد.
2- ارائه مدارک جعلی یا ورود اطلاعات نادرست در فرم تقاضای ویزای کاری آمریکا چه عواقبی دارد؟
چنین کاری به هیچ عنوان توصیه نشده و ممکن است منع شما برای همیشه از ورود به خاک آمریکا را در پی داشته باشد.
3- آیا در شرایط کنونی امکان اخذ ویزای کاری آمریکا وجود دارد؟
پس از روی کار آمدن جو بایدن تمام ممنوعیت ها و محدودیت های اعمال شده در دوره دونالد ترامپ برای شهروندان کشورهای مسلمان، از جمله ایران، برای سفر به آمریکا لغو شده است. بدین ترتیب می توانید در صورت داشتن شرایط و فراهم کردن مقدماتی که در متن به آن ها اشاره شد برای درخواست ویزای کاری و اقامت دائم آمریکا اقدام کنید.
4- مدت زمان اعتبار ویزای کاری آمریکا چقدر است؟
مدت زمان اعتبار ویزای کاری آمریکا به مدت قرارداد و مدت مندرج در برگه درخواست ویزا بستگی خواهد داشت. اما حداکثر مدت اقامت در آمریکا با استفاده از ویزای کاری 3 سال است هر چند در مواردی می توان آن را تا 6 سال نیز تمدید نمود.
5- آیا می توان با داشتن مدرک خلبانی ویزای کاری آمریکا دریافت کرد؟
بله امکان آن وجود دارد اما برای این منظور باید پیشنهاد کاری (job offer) از یک کارفرما در آمریکا داشته باشید.
6- آیا در شرایطی که منتظر گرین کارت خود هستم می توانم در آمریکا کار کنم؟
هر کسی که از قبل ویزای کاری آمریکا گرفته (برای مثال ویزای H-1B یا L-1) می تواند به کار در آمریکا ادامه دهد حتی زمانی که درخواست اقامت دائم آمریکا درحال طی کردن مراحل قانونی باشد. در غیر این صورت، متقاضی گرین کارت نمی تواند در آمریکا شروع به کار کند تا زمانی که از طریق فرم I-765 و پیشنهاد کاری یک کارفرما بتواند مجوز کار دریافت کند.
7- اعتبار ویزای کار نوع H-2B چند ماه است؟
ویزای کار H-2B در آمریکا تا حداکثر 9 ماه معتبر است اما می توان تا سه سال این دوره را تمدید کرد. همچنین در هنگام تقاضای ویزای کاری آمریکا در این دسته ویزایی، می توان از ابتدا برای سه سال درخواست داد ولیکن دیگر امکان تمدید آن وجود ندارد.
همراهان گرامی، اخذ ویزای آمریکا، یکی از روش هایی است که بسیاری از افراد تحصیل کرده و یا متخصص می توانند از طریق آن به اخذ اقامت موقت یا اقامت دائم آمریکا نائل شوند. موسسه حقوقی بین المللی فراگامان مهام، با وکلای مجرب خود در داخل و خارج از کشور، می تواند مشاوری امین و خدمتگزار برای شما عزیزان در مسیر اخذ انواع ویزای آمریکا و اقامت دائم آمریکا(گرین کارت) باشد.
ثبت ديدگاه