شهروندی امارات

شهروندی امارات؛ اگر شما نیز تاکنون به اخذ پاسپورت و شهروندی امارات به مثابه یک اتفاق غیرممکن نگاه کرده اید باید بدانید که قوانین و شرایط مربوط به اخذ شهروندی امارات از هر زمان دیگری آسان تر شده است. اگر شما نیز می خواستید با قوانین جدید اخذ شهروندی امارات آشنا شوید یا به طور کلی می خواهید شرایط اخذ پاسپورت اماراتی را بدانید، در ادامه این مطلب به طور مفصل به هر دو موضوع خواهیم پرداخت.

اخذ شهروندی امارات اقامت امارات پاسپورت امارات

مقدمه

دولت امارات متحده عربی اوایل سال جاری میلادی اعلام کرد طرح جدیدی را به اجرا می گذارد که بر اساس آن شهروندان غیراماراتی نیز می توانند شهروندی و پاسپورت اماراتی را بدست آورند. بدین ترتیب به سرمایه گذاران، استعدادهای ویژه و افراد حرفه ای شهروندی امارات داده خواهد شد. اخذ پاسپورت و شهروندی امارات مزایای بسیاری را شامل می شود که تاکنون در این کشور بی سابقه بوده و قوانین جدید مهاجرتی می تواند راه را برای بسیاری از شهروندان خارجی به منظور بدست آوردن پاسپورت امارات تسهیل کند.

قوانین جدید اخذ شهروندی امارات

در فوریه 2021 دولت امارات اعلام کرد تغییرات بی سابقه ای را برای جذب شهروندان خارجی به منظور اقامت دائم امارات و اخذ شهروندی این کشور ایجاد کرده است. بر اساس این تغییرات، برای اولین بار، شهروندان خارجی که اقامت امارات را دارند و در دسته سرمایه گذاران، استعدادهای منحصربفرد و افراد حرفه ای قرار داشته باشند می توانند پس از طی فرآیند پذیرش تابعیت، پاسپورت اماراتی و شهروندی این کشور را بدست آورند. دولت امارات اعلام کرد که می خواهد از طریق این برنامه، استعدادهای ویژه و سرمایه گذارانی که می توانند در اقتصاد این کشور مشارکت داشته باشند را جذب نماید. بر اساس این قانون، کابینه، شوراهای اجرایی و دادگاه های محلی اماراتی مسئول نامزد کردن افراد برای شهروندی این کشور و تائید واجد شرایط بودن آن ها خواهند بود. در واقع اگر فکر می کنید بر اساس قوانین مهاجرتی جدید امارات، واجد شرایط اخذ شهروندی و پاسپورت اماراتی هستید لازم نیست برای این کار درخواست دهید. در واقع این مقامات اماراتی هستند که افراد واجد شرایط را انتخاب می کنند، افرادی که از قبل در این کشور اقامت داشته و مشغول فعالیت هستند. بدین ترتیب افرادی که در خارج از این کشور زندگی می کنند نمی توانند در فهرست نامزدهای اخذ شهروندی امارات بر اساس قوانین و طرح جدید قرار گیرند. نکته دیگر اینکه افراد واجد شرایط از افراد غیراماراتی و غیرشهروند ساکن امارات خواهند بود که توسط مقامات دولت امارات نامزد شده و پرونده آن ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نکته مهم: لازم به ذکر است که دولت امارات هنوز جزئیات بیشتری در مورد این طرح جدید مهاجرتی اعلام نکرده و تنها بصورت اجمالی، به کلیات این طرح و کسانی که واجد شرایط خواهند بود اشاره کرده است.

نامزدهای بخش استعدادهای ویژه و خاص شامل افراد زیر و خانواده هایشان خواهند بود:

  • دانشمندان
  • پزشکان
  • مهندسان
  • هنرمندان
  • نویسندگان
  • مخترعان

بر اساس این قانون، دسته بندی های خاصی از خارجی های مقیم امارات می توانند شرایط دریافت شهروندی و پاسپورت اماراتی را بدست آورند که به شرح زیر هستند:

سرمایه گذارانی که دارای ملک در امارات باشند

پزشکان، دانشمندان و مهندسانی که اقامت امارات را داشته و بیشتر از 10 سال در حوزه کاری خود تجربه داشته و مشارکت، مطالعه و تحقیقات قابل توجهی در حوزه تخصص خود داشته باشند. این افراد باید در زمینه هایی تخصص داشته باشند که در امارات تقاضا برای آن ها فراوان است. همچنین این افراد باید عضویت سازمان های معتبر در حوزه تخصص خود را کسب کرده باشند. دانشمندان نیز باید در یک دانشگاه یا مرکز تحقیقاتی معتبر دولتی یا خصوصی مشغول به کار و تحقیق فعال باشند. آن ها همچنین باید جوایز معتبر در حوزه کاری و تحقیقاتی خود دریافت کرده یا منابع مالی قابل توجهی در 10 سال گذشته در زمینه تحقیقاتی تخصص خود دریافت کرده باشند. همچنین اخذ توصیه نامه از یک موسسه علمی شناخته شده در امارات نیز برای این افراد ضروری خواهد بود.

هنرمندان و افراد متفکر و خلاق ساکن امارات که دستکم یک جایزه بین المللی شناخته شده داشته باشند. این افراد باید در حوزه های هنری و فرهنگی متبوع خود پیشگام بوده و به یک توصیه نامه از نهادهای مربوطه دولتی نیز نیاز خواهند داشت.

مخترعانی که دستکم یک اختراع ثبت شده در امارات داشته باشند و این اختراع توسط وزارت اقتصاد یا دیگر سازمان های بین المللی معتبر تائید شده باشد. آنها همچنین به توصیه نامه ای از وزارت اقتصاد امارات نیازمند خواهند بود.

نکته: در صورت پذیرفته شدن یک مقیم خارجی در امارات، همسر و فرزندان وی نیز پاسپورت اماراتی و شهروندی امارات را بدست خواهند آورد.

دیگر نکات مهم در مورد اخذ شهروندی امارات بر اساس قوانین جدید

درصورتیکه دادگاه ها و ارگان های ذیصلاح اماراتی شما را برای دریافت حق شهروندی و پاسپورت اماراتی واجد شرایط بدانند، الزامی است که سوگند وفاداری به امارات یاد کرده، از قوانین کشور امارات پیروی کرده و متعهد شوید که تلاش برای اخذ شهروندی هر کشور دیگری را به مقامات اماراتی اطلاع خواهید داد. نکته جالب در مورد قوانین جدید شهروندی امارات این است که در اتفاقی بی سابقه و برخلاف گذشته، کسانی که بر اساس این قانون جدید واجد شرایط اخذ شهروندی امارات شناخته شوند، خواهند توانست تابعیت کنونی خود را نیز حفظ کنند. این برخلاف قوانین گذشته مهاجرتی امارات بود که داشتن تابعیت دوگانه را ممنوع می کرد.

اخذ شهروندی امارات اقامت امارات پاسپورت امارات

مزایای اخذ پاسپورت امارات

  • اخذ شهروندی امارات این امکان را برای شما و خانواده تان فراهم می کند که اقامت امارات بصورت دائم را داشته و این به معنای حق زندگی، کار و تحصیل در هر نقطه ای از این کشور است.
  • اخذ شهروندی امارات به شما اجازه می دهد دارایی های خود را بدون محدودیت و مشکل در این کشور ثبت کنید، در حالی که خارجی های مقیم این کشور بدون اخذ پاسپورت اماراتی، برای ثبت دارایی های خود محدودیت هایی دارند.
  • همانند بسیاری از کشورهای دیگر، در امارات نیز خط قرمزها و بوروکراسی زیادی برای خارجی های مقیم امارات برای باز کردن حساب بانکی یا راه اندازی کسب و کار و ثبت شرکت وجود دارد. در صورت اخذ شهروندی امارات، دیگر این موانع وجود نخواهد داشت.
  • کسانی که پاسپورت اماراتی و تابعیت این کشور را داشته باشند برای سفر به بیش از 178 کشور در دنیا نیازی به اخذ ویزا نخواهند داشت؛ از جمله کشورهای اروپایی عضو پیمان شینگن.
  • امارات متحده یکی از جذاب ترین سیستم های مالیاتی در جهان را داراست. در این کشور از افراد مالیات بر درآمد گرفته نشده و نیازی به پر کردن فرم مالیاتی نیست. همچنین درآمد افراد مقیم این کشور درصورتیکه در خارج از امارات به دست آمده باشد، مشمول مالیات نخواهد بود.
  • کسانی که شهروندی امارات را دریافت می کنند می توانند تابعیت یا تابعیت های قبلی خود را نیز حفظ کنند.

چگونه می توان تابعیت و شهروندی امارات را بدست آورد؟

تا پیش از قانون جدید اعطای تابعیت و پاسپورت اماراتی که هنوز هم جزئیات آن اعلام نشده و علیرغم بی سابقه بودنش، محدودیت ها و شرایط سخت الوصول زیادی دارد. بر اساس قانون فدرال شماره 17 تصویب شده در سال 1972 در مورد تابعیت و پاسپورت اماراتی و همچنین اصلاحاتی که بر آن در سال های 1975 و 2017 اعمال شد، تابعیت اماراتی تنها از طریق قانون، شهروندی یا پذیرش تابعیت (naturalization) و بر اساس تصمیم نهادهای دولتی این کشور اعطا می شد.

تابعیت و پاسپورت اماراتی بر اساس قانون

بر اساس قانون اساسی امارات متحده عربی، یک شهروند اماراتی کسی است که:

  • هر شخص عربی که در سال 1925 یا قبل از آن در یکی از هفت امیرنشین امارات سکونت داشته و تا زمان تصویب قانون مهاجرتی شماره 17 در سال 1972 اقامتش را حفظ کرده باشد.
  • هر کسی که در امارات متحده عربی یا در خارج از آن از پدری با ملیت اماراتی و از طریق ازدواجی قانونی بدنیا آمده باشد.
  • هر کسی که در امارات متحده عربی یا در خارج از آن از مادری با ملیت قانونی اماراتی به دنیا آمده باشد، درصورتیکه پدرش ناشناخته و مجهول الهویه باشد.
  • هر کسی که در امارات متحده عربی یا خارج از آن از مادری با تابعیت قانونی اماراتی و در نتیجه یک ازدواج قانونی به دنیا آمده باشد یا از پدری که ملیت او مشخص یا نامشخص باشد.
  • هر کسی که در امارات متحده عربی از والدینی ناشناخته و مجهول الهویه به دنیا آمده باشد،- بچه های سرراهی زاده امارات تلقی خواهند شد مگر اینکه عکس آن ثابت شود.

نکته: تولد در امارات متحده عربی باعث اخذ تابعیت این کشور نخواهد شد مگر اینکه بچه سرراهی بوده و پدر و مادر وی مجهول الهویه باشند.

تابعیت امارات بر اساس نسبت خانوادگی با شهروند امارات

هر زن خارجی که با یک مرد دارای تابعیت اماراتی ازدواج کرده باشد، پاسپورت و شهروندی امارات را هفت سال پس از درخواست اعطای شهروندی امارات از طریق اداره فدرال هویت و شهروندی دریافت خواهد کرد، به شرطی که یک فرزند یا بیشتر داشته باشد. این دوره هفت ساله، درصورتیکه فرزندی نداشته باشد به 10 سال افزایش خواهد یافت، بشرطی که ازدواج همچنان برقرار بوده و با شرایط و قوانین موجود در امارات هماهنگ و سازگار باشد.

اگر پیش از اتمام این دوره هفت یا ده ساله، شوهر بمیرد یا طرفین از هم جدا شوند، و اگر زن از شوهر مذکور یک یا چند فرزند داشته باشد، بعد از اتمام دوره هفت ساله، شهروندی امارات به وی اعطا خواهد شد، بشرطی که بعد از مرگ شوهر یا طلاق از او دوباره ازدواج نکرده و یا با یک شهروندی اماراتی دیگر ازدواج نموده و به اقامت خود در این کشور ادامه دهد.

زنی که بر اساس بندهای فوق و از طریق ازدواج با یک مرد دارای پاسپورت اماراتی، شهروندی امارات را به دست آورده باشد، در صورت مرگ شوهرش همچنان شهروندی امارات را حفظ خواهد کرد. تنها درصورتیکه موارد زیر در مورد او صدق کند شهروندی امارات را از دست خواهد داد:

  • ازدواجش با یک شهروند خارجی
  • از سرگیری تابعیت قبلی یا بدست آوردن تابعیت یک کشور جدید

شهروندی امارات از طریق پذیرش تابعیت

شهروندی امارات از طریق پذیرش تابعیت و اخذ پاسپورت اماراتی به شرح زیر بدست خواهد آمد:

  • هر شخص عرب دارای تابعیت و تبار عمانی، قطری یا بحرینی ساکن در امارات برای دستکم سه سال مداوم پیش از تاریخ درخواست تابعیت، به این شرط که منبع قانونی درآمدی داشته، از اعتبار و شهرت مناسبی برخوردار بوده، سوء سابقه نداشته و به هر شکلی اعتماد عمومی را خدشه دار نکرده باشد.
  • اعضای قبایل عربی که از کشورهای همسایه به امارات مهاجرت کرده باشند، یا به امارات کوچانده شده باشند، و بطور قانونی و مداوم برای دستکم سه سال پیش از درخواست تابعیت در این کشور ساکن بوده باشند.
  • هر شخص عربی که تمام ظرفیت های قانونی را داشته، بطور مداوم و قانونی در یکی از امیر نشین های امارات به مدت دستکم 7 سال پیش از درخواست تابعیت اماراتی زندگی کرده و ساکن بوده باشد، بشرطی که دارای منبع درآمدی قانونی بوده، از اعتبار و شهرت مناسب برخوردار بوده، در زمینه فساد اخلاقی و کلاهبرداری نیز هیچ سوء سابقه ای نداشته باشد.
  • هر شخصی که تمامی ظرفیت های قانونی را دارا بوده، از سال 1940 یا قبل از آن بطور قانونی و مداوم در یکی از امیرنشین های امارات سکونت داشته و اقامت خود در این کشور را تا سال 1972 حفظ کرده باشد، دارای منبع درآمدی قانونی بوده، از اعتبار و شهرت مناسب برخوردار بوده، سوء سابقه نداشته و به زبان عربی تسلط کامل داشته باشد.
  • هر شخصی، غیر از افراد واجد شرایط بندهای بالا، که ظرفیت قانونی کامل را داشته، بشرطی که بطور قانونی و مداوم برای دستکم 30 سال ساکن امارات بوده و دستکم 20 سال از این مدت پس از سال 1972 بوده باشد، و همچنین به این شرط که یک منبع درآمدی قانونی داشته، دارای شهرت و اعتبار مناسب بوده، در زمینه فساد اخلاقی و کلاهبرداری سوء سابقه نداشته و به زبان عربی کاملاً مسلط باشد.
  • فرزندان زنان اماراتی که با مردان غیراماراتی ازدواج کرده باشند، بعد از گذشت دستکم 6 سال از تاریخ تولد خود می توانند درخواست پاسپورت اماراتی و تابعیت این کشور را بکنند، بشرطی که مادرشان در هنگام تولد و تا تاریخ درخواست تابعیت از سوی آنان همچنان تابعیت اماراتی خود را حفظ کرده باشد.
  • دختر یک زن اماراتی و شوهر غیراماراتی، درصورتیکه این دختر با یک مرد خارجی ازدواج کرده باشد.
  • زن یک شهروند اماراتی تابعیت این کشور را دریافت خواهد کرد، درصورتیکه ملیت کشور محل تولد خود را ترک کند. کودکان نابالغ شخصی که تابعیت امارات را بدست آورده نیز از همین طریق تابعیت امارات و پاسپورت اماراتی دریافت خواهند کرد و یک سال پس از رسیدن به سن قانونی باید ملیت اصلی خود را تعیین کنند.

دیگر موارد اخذ تابعیت و پاسپورت اماراتی

امیر امارات می تواند بر اساس قانون به هر شخصی تابعیت و شهروندی امارات را اعطا کند، حتی درصورتیکه فرد مورد نظر از لحاظ دوره اقامتی یا شرایطی که در قانون به آن ها اشاره شده، واجد شرایط نباشد.

اخذ شهروندی امارات اقامت امارات پاسپورت امارات

نیازمندی های اخذ تابعیت و شهروندی امارات

  • در صورت موافقت درخواست دهنده با شرایط زیر، به وی شهروندی امارات اعطا خواهد شد:
  • او باید ملیت کشور محل تولد یا هر ملیت دیگری که داشته را ترک کند.
  • باید به زبان عربی تسلط کامل داشته باشد.
  • باید منبع درآمدی قانونی داشته باشد.
  • باید از لحاظ تحصیلی و آموزشی شرایط اخذ تابعیت اماراتی را داشته باشد.
  • باید اعتبار و شهرت مناسبی داشته باشد.
  • باید سوء سابقه نداشته و در زمینه کلاهبرداری یا فساد اخلاقی محکوم نشده باشد، مگر اینکه این افعال را برای همیشه ترک کرده باشد.
  • باید شرایط او از لحاظ امنیتی بررسی و تائید شود.
  • باید به امارات متحده عربی سوگند وفاداری یاد کند.

نکته: زنی خارجی که با یک مرد دارای ملیت اماراتی ازدواج کند از بند مربوط به داشتن شهرت و اعتبار مناسب در امارات معاف خواهد بود.

حق رأی: تنها کسانی حق رأی دادن یا نامزد شدن برای انتخابات پارلمانی یا شورایی دارند که از طریق قانون اساسی ملیت امارات را بدست آورده باشند.

از دست دادن حق شهروندی امارات چگونه اتفاق می افتد؟

درصورتیکه فردی دارای تابعیت اماراتی- چه پاسپورت اماراتی خود را از طریق قانون اساسی، وابستگی خانوادگی با یک شهروند اماراتی یا از طریق اعطای تابعیت بدست آورده باشد- درصورتیکه یکی از تخلفات و جرم های زیر را مرتکب شود، علاوه بر مجازات در نظر گرفته شده در قانون برای آن جرم و تخلف، حق تابعیت و شهروندی امارات را نیز از دست خواهد داد:

  • درصورتیکه مرتکب یک یا چند مورد از جرم های تروریستی شود که در قانون مبارزه با تروریسم به آن ها اشاره شده است.
  • درصورتیکه جرمی را مرتکب شود که امنیت خارجی امارات متحده عربی را تهدید کرده و بر اساس قانون مجازات فدرال مستوجب مجازات باشد یا دیگر جرم هایی که بر اساس قوانین موجود اعمال شده در امارات متحده عربی ، تهدیدی برای امنیت خارجی این کشور به شمار بیایند.

هر فرد دارای پاسپورت اماراتی ممکن است در موارد زیر نیز (علاوه بر جرم هایی که در بالا به آن ها اشاره شد) تابعیت خود را از دست بدهد:

  • اگر در نیروهای نظامی یک کشور خارجی بدون اجازه از دولت امارات متحده عربی مشارکت کند و درصورتیکه از وی خواسته شود از خدمت در نیروی نظامی انصراف داده و وی در برابر این دستور مقاومت نماید.
  • اگر در جهت منافع یک کشور دشمن عمل کرده باشد.
  • اگر عامدانه و با اختیار خود ملیت یک کشور خارجی را اخذ کند.

بازپس گیری تابعیت اماراتی در مورد کسانی که تابعیت خود را از طریق نسبت خانوادگی با یک شهروند اماراتی یا از طریق اعطای تابعیت به دست آورده باشد

کسانی که از طریق نسبت خانوادگی با یک شهروند اماراتی یا از طریق اعطای تابعیت در دسته های دیگر- مانند سرمایه گذاری- توانسته باشند شهروندی امارات را بدست آورند، در موارد زیر تابعیت خود را از دست خواهند داد:

  • درصورتیکه بطور مکرر مرتکب تخلفات و جرم هایی مرتبط با فساد اخلاقی و کلاهبرداری شود.
  • درصورتیکه مشخص شود در جریان اخذ پاسپورت اماراتی در زمینه ارائه اطلاعات و اسناد مورد نیاز، مرتکب تقلب، جعل یا بیان خلاف واقعیت شده باشد.
  • درصورتیکه شهروندی هر کشور دیگری را بدست آورد.( مختص تمام افرادی است که بر اساس سیستم قبلی شهروندی درخواست شهروندی امارات را داشته باشند که هنوز پابرجاست، در حالی که سیستم جدید تنها مختص افراد خاصی است که در بالا به آن ها اشاره شد)
  • درصورتیکه بدون دلیل و برای مدت مداوم بیش از 2 سال در بیرون از امارات سکونت داشته باشد.

نکته: اگر فردی پاسپورت اماراتی خود را در این دسته از دست بدهد، همسر و فرزندان او نیز دیگر شهروند امارات به شمار نخواهند آمد.

دریافت دوباره شهروندی امارات

هر شهروند اماراتی که به شکلی قانونی تابعیت یک کشور خارجی را بدست آورده باشد، درصورتیکه دست از تابعیت کشور خارجی بکشد، می تواند دوباره پاسپورت اماراتی خود را دریافت کند و شهروند این کشور باشد.

زن اماراتی که از طریق قانونی ملیت کشور همسر خارجی خود را بدست آورده و شوهرش مرده یا از او طلاق گرفته باشد، می تواند بار دیگر شهروندی امارات را بدست آورد، تنها به این شرط که دست از تابعیت کشور خارجی بردارد. فرزندان شوهر وی نیز درصورتیکه سکونتگاه اصلی شان امارات باشد و تمایل خود را برای دست برداشتن از تابعیت کشور قبلی اعلام کنند، در صورت درخواست، شهروندی امارات را بدست خواهند آورد.

کودکان زیر سن قانونی هر شخصی که تابعیت اماراتی خود را از دست داده باشد، در صورت درخواست، بعد از رسیدن به سن قانونی می توانند بار دیگر شهروندی امارات را بدست آورند.

اخذ شهروندی امارات اقامت امارات پاسپورت امارات

گرفتن اقامت امارات

ویزای اقامت امارات مجوزی است که به شهروندان خارجی امکان می دهد تا برای مدت زمان طولانی در این کشور زندگی و کار کنند. این نوع ویزا می تواند 2 تا 3 یا حتی 10 سال اعتبار داشته باشد و حتی می تواند تا هر چند باری که متقاضی بخواهد، تمدید شود. خانواده های خارجی بسیاری هستند که برای نسل ها در امارات زندگی کرده و تنها با تمدید کردن مرتب ویزا، توانسته اند سال ها اقامت امارات را داشته باشند. در واقع چیزی بعنوان اقامت دائم امارات وجود ندارد و می توان به داشتن مهر ویزا در پاسپورت، اقامت امارات را تا زمانی که شرایطش را داشت، حفظ نمود.

چه کسانی می توانند در امارات ساکن شوند؟

شهروندان خارجی می توانند بعنوان مقیم در امارات زندگی کنند بشرطی که یکی از شرایط زیر را داشته باشند:

  • استخدام شده توسط یک شرکت در امارات- در این مورد، شرکت مذکور برای گرفتن اقامت امارات برای شما اقدام کرده و در زمان حضورتان در امارات، اسپانسری ویزای شما را بر عهده خواهد داشت.
  • استخدام توسط یک ارگان دولتی- در این مورد، یک نهاد دولتی برای شما درخواست اقامت امارات کرده و در مدت حضورتان در این کشور، اسپانسری شما را بر عهده خواهد داشت.
  • سرمایه گذار در یک کسب و کار در امارات- در این مورد، سرمایه گذار باید خود برای اخذ اقامت امارات درخواست داده و خود نیز اسپانسری را بر عهده داشته باشد.
  • خرید ملک در امارات- در این مورد، ملک خریداری شده بعنوان اسپانسر اقامت مالک ملک عمل خواهد کرد.
  • افراد تحت تکفلی که توسط افراد زیر حمایت شوند:
    • کسی که در امارات استخدام شده است.
    • سرمایه گذار یا مالک یک کسب و کار در امارات
    • مالک یک ملک در امارات
  • دانشجویانی که اسپانسری آن ها بر عهده دانشگاه هایشان است- در این مورد، دانشگاه برای فرد تقاضای اقامت امارات کرده و اسپانسری او را بر عهده خواهد داشت.
  • ساکنان بازنشسته

نکته 1: وابستگان و افراد تحت تکفل شامل فرزندان، والدین، خدمتکاران و اعضای نزدیک خانواده خواهند بود.

نکته 2: ویزای اقامت امارات برای خارجی هایی صادر می شود که از قبل در داخل امارات باشند، افرادی که به هر طریق قانونی وارد این کشور شده اند (برای مثال، ویزای توریستی).

شرایط گرفتن ویزای اقامت امارات

متقاضیان ویزای اقامت امارات که 18 ساله و بیشتر هستند باید تست های پزشکی انجام دهند تا ثابت کنند شرایط اخذ اقامت امارات را دارند. سوابق آن ها همچنین باید مورد بررسی سرویس امنیتی امارات قرار گیرد.

اعتبار ویزای اقامت امارات

اعتبار ویزای اقامت امارات بسته به نوع ویزا و اسپانسر می تواند متفاوت باشد؛ 1، 2 یا 3 سال. بر اساس تغییراتی که در سال های اخیر صورت گرفته، اقامت امارات برای 5 و یا 10 سال نیز در شرایط خاص امکانپذیر شده بود.

مزایای داشتن ویزای اقامت امارات

سکونت در امارات به عنوان مقیم قانونی این کشور مزایا زیر را برای شما در پی خواهد داشت:

  • افتتاح حساب بانکی
  • دسترسی به امکانات مالی و تجاری
  • درخواست گواهینامه رانندگی
  • دسترسی به سرویس درمانی و بیمه سلامت دولتی
  • امکان تحصیل فرزندان در مدارس دولتی و خصوصی
  • کار و سرمایه گذاری
  • سفر بدون نیاز به ویزا به کشورهای مختلف جهان

گرفتن اقامت امارات از طریق استخدام در شرکت های خصوصی

داشتن مجوز کار در امارات به شما اجازه می دهد وارد این کشور شده و به مدت 2 ماه در این کشور بمانید، تا کارفرمایتان مجوز اقامت شما را نهایی کند. در صورت صدور مجوز اقامت، بسته به قراردادتان می توانید یک یا دو سال با آن ویزا در امارات مقیم شده و مشغول به کار شوید.

گام های اولیه

برای ورود به امارات برای اهداف کاری، کارفرمای شما در امارات باید بطور رسمی پیشنهاد کاری (جاب آفر) که مطابق قراردادهای استخدام استاندارد امارات باشد را صادر نماید. این پیشنهاد استخدام باید در زمان معین و به درستی توسط کارفرما و فرد استخدام شده امضا شده و در وزارت منابع انسانی و اماراتی سازی (Ministry of Human Resources and Emiratisation (MoHRE)) ثبت شود. بعد از این مرحله، کارفرما می تواند برای مجوز کار فرد اقدام نماید.

مجوز کار اولیه

برای بررسی اجازه کار، باید مدارک زیر را در اختیار کارفرمای خود قرار دهید:

  • یک عکس رنگی با پشت زمینه سفید
  • یک کپی از پاسپورت فرد که دستکم 6 ماه اعتبار داشته باشد.
  • مدارک معتبر دانشگاهی، درصورتیکه سطح شغلی فرد نیازمند مدارک دانشگاهی خاصی باشد. (مدارک دبیرستان، دیپلم، مدرک دانشگاهی یا معادل آن)
  • نامه تائید از یک نهاد معتبر، درصورتیکه برای شغل های خاص مورد نیاز باشد. (مانند پزشکان، داروسازان، پرستاران، معلمان)

نکته: به یاد داشته باشید که بر اساس قوانین امارات، کارفرما باید هزینه های صدور هر گونه ویزا و سفر به امارات و همچنین تمام هزینه های مربوط به دوران بعد از ورود به امارات، مانند هزینه های آزمایش های پزشکی، هزینه صدور مجوز کار و بقیه موارد این چنینی را بپردازد.

بطورکلی 10 نوع مجوز کار در امارات وجود دارد که بر اساس نوع اسپانسر تعیین می شود و اعتبار آن عموماً 2 سال است. صدور مجوز کار معمولاً 5 روز کاری به طول می انجامد.

اخذ شهروندی امارات اقامت امارات پاسپورت اماراتی

اخذ اقامت امارات از طریق خرید ملک

قوانین خرید ملک در امارات در شیخ نشین های مختلف متفاوت است. برای مثال در ابوظبی، خارجی ها تنها می توانند خانه یا آپارتمان خریداری کنند و امکان خرید زمین برای آن ها وجود ندارد. در دبی اما هر فرد خارجی، چه مقیم و چه غیرمقیم، می تواند ملکی را بدون محدودیت خریداری نماید. حداقل ارزش ملک برای دریافت اقامت دو ساله امارات باید 1 میلیون درهم باشد. در این مدت امکان فعالیت های تجاری بر اساس خرید ملک را نخواهید داشت اما بعد از گذشت دو سال می توانید از ملک خریداری شده به عنوان اسپانسر برای فعالیت های تجاری استفاده کنید.

اجازه اقامت امارات از طریق استخدام

مجوز کار به شما امکان می دهد وارد امارات شده و به مدت 2 ماه در این کشور بمانید تا مجوز اقامت شما نهایی شود و پس از آن بسته به نوع قرارداد، بین 1 تا 2 سال در این کشور اقامت داشته باشید. کار بدون اخذ ویزا در امارات غیرقانونی بوده و می تواند به زندان، جریمه و/یا اخراج از کشور منجر شود. این جریمه ها هم شامل کارفرما و هم کارمند وی خواهد شد.

اقامت امارات از طریق سرمایه گذاری در یک کسب و کار

هر سرمایه گذار خارجی می تواند بصورت آنلاین برای شروع کسب و کار خود در سرزمین اصلی امارات در عرض کمتر از 15 دقیقه درخواست دهد. دولت امارات برای این کار سرویس موسوم به «بَشر» (Bashr) را راه اندازی کرده است. این سرویس یک سرویس یکپارچه آنلاین است که سرمایه گذاران را قادر می سازد کسب و کارشان را به شکل آنلاین راه اندازی کنند. راه اندازی یک کسب و کار در امارات شامل مراحل زیر است:

  • شناسایی یک فعالیت کسب و کاری
  • انتخاب فرم قانونی متناسب با کسب و کار
  • ثبت نام تجاری
  • درخواست تائید اولیه
  • انتخاب یک محل برای کسب و کار
  • اخذ موافقتنامه های دولتی
  • ارائه مدارک و پرداخت هزینه ها

فعالیت کسب و کاری در واقع اساس انتخاب شکل قانونی و نوع مجوز است که می تواند تجاری (عمده یا خرده فروشی، ساخت و ساز، ارتباطات، حمل و نقل)، صنعتی (صنایع تولیدی، معدن ، گاز، برق و آب) ، حرفه ای (کشاورزی، ماهیگیری، بهداشت، آموزش و پرورش)، توریستی (هتلداری و گردشگری). همچنین نوع شرکت می تواند سهامی خاص، سهامی عام یا با مسئولیت محدود و یا حتی شعبه یک شرکت خارجی باشد.

حداقل سرمایه گذاری برای اخذ اقامت امارات

برای شرکت های سهامی خاص میزان سرمایه گذاری نباید کمتر از 5000000 درهم و برای شرکت های سهامی عام نباید کمتر از 3000000 درهم باشد. برای شرکت های دیگر هیچ حداقل میزان سرمایه گذاری تعیین نشده است.

نکته: هر سرمایه گذار می تواند بیش از یک فعالیت کسب و کاری داشته باشد و می تواند از بین بیش از 2000 کسب و کار در امارات انتخاب نماید.

اخذ شهروندی امارات اقامت امارات پاسپورت امارات

اخذ اقامت امارات از طریق تحصیلی

ویزای تحصیلی امارات برای شهروندان خارجی بالای 18 سال و ساکن امارت صادر می شود. دانش آموزان و دانشجویان ممتاز می توانند ویزای 5 ساله امارات را نیز دریافت کنند. برای دریافت ویزای تحصیلی امارات باید از یک مدرسه یا دانشگاه مستقر در امارات پذیرش گرفت و پس از آن نیز تست سلامت پزشکی را نیز گذراند. اسپانسر ویزایی در این دسته نیز می تواند خود دانشگاه یا والدین و بستگان متقاضی باشند. در حال حاضر ویزای تحصیلی تنها برای یک سال صادر شده و پس از پایان هر سال، درصورتیکه دانشگاه تائید کند شما همچنان مشغول تحصیل هستید، این مدت یک سال دیگر تمدید می شود. لازم به ذکر است که مراکز تحصیل دولتی امارات تنها مختص شهروندان این کشور بوده و شهروندان خارجی تنها می توانند در مراکز تحصیلی خصوصی و بین المللی تحصیل نمایند. هزینه تحصیل در دانشگاه های امارات نسبت به کشورهای مجاور بسیار بیشتر بوده و بطور متوسط این هزینه سالیانه 12000 دلار برآورد شده است. برای این نوع ویزا، والدین نیازی به داشتن پس انداز بانکی نخواهند داشت. هزینه ویزای تحصیلی امارات 100 درهم است.

ویزای اقامت درازمدت امارات (5 ساله) برای دانش آموزان و دانشجویان ممتاز

در 24 نوامبر 2018، دولت امارات از تصمیم خود برای اعطای ویزای 5 ساله به دانش آموزان و دانشجویان ممتاز خبر داد. دانش آموزان و دانشجویانی که شرایط زیر را داشته باشند، می توانند نامزد دریافت ویزای اقامت امارات به شکل دراز مدت باشند:

  • دانش آموزانی که حداقل 95 درصد معدل کامل (20)- یعنی حداقل معدل 19- از دبیرستان های دولتی یا خصوصی را کسب کرده باشند
  • دانشجویانی که دستکم با نمره GPA معادل 3.75 از دانشگاه های داخل یا خارج از امارات فارغ التحصیل شده باشند (GPA یا Grade Point Average یک شیوه نمره دهی معتبر و متحدالشکل در سراسر جهان است که حداقل آن صفر و حداکثر آن 4 است)

نکته: خانواده دانش آموزان و دانشجویان ممتاز نیز از مزایای این نوع ویزا بهره مند خواهند شد.

اخذ اقامت امارات برای بازنشستگان

در سپتامبر 2018، کابینه دولت امارات قانونی را به تصویب رساند که بر اساس آن، ساکنان بازنشسته این کشور که بالای 55 سال سن داشته باشند می توانند ویزای بلند مدت 5 ساله دریافت کنند. درصورتیکه شخص واجد شرایط باشد، این مدت تمدید نیز خواهد شد. برای اخذ اقامت 5 ساله، بازنشستگان باید یکی از شرایط زیر را دارا باشند:

  • سرمایه گذاری در یک ملک به ارزش دستکم 2 میلیون درهم امارات
  • داشتن پس انداز حداقل 1 میلیون درهمی
  • داشتن درآمد فعال ماهیانه ای که کمتر از 20000 درهم امارات نباشد.

ویزای اقامت بلند مدت امارات- ویزای طلایی

در سال 2019، دولت امارات سیستم جدیدی را برای ویزاهای دراز مدت اقامت در این کشور معرفی کرد. این سیستم جدید، به شهروندان خارجی امکان می دهد بدون نیاز به داشتن اسپانسر مالی و با داشتن 100 درصد مالکیت کسب و کارشان در خاک اصلی این کشور ساکن شده و حق کار و تحصیل داشته باشند. این نوع ویزا برای مدت 5 یا 10 سال صادر شده و بصورت اتوماتیک تمدید خواهد شد. این نوع ویزا شامل افراد زیر می شود:

  • سرمایه گذاران
  • کارآفرینان
  • استعدادها و محققان خاص و ممتاز در زمینه های مختلف علم و دانش
  • دانشجویان خوش آتیه و ممتاز با توانایی های قابل توجه علمی

اخذ شهروندی امارات اقامت امارات پاسپورت امارات

شرایط مورد نیاز برای اخذ ویزای طلایی 10 ساله امارات

افرادی که واجد یکی از شرایط زیر باشند می توانند برای دریافت اقامت 10 ساله امارات از طریق ویزای طلایی اقدام کنند:

1-سرمایه گذاران در عرصه عمومی با دستکم 10 میلیون درهم سرمایه گذاری که می تواند به یکی از اشکال زیر باشد:

  • یک حساب سرمایه گذاری در بانک های اماراتی با دستکم 10 میلیون درهم موجودی
  • تاسیس یک شرکت با دستکم یک میلیون درهم سرمایه
  • شراکت در یک کسب و کار موجود یا جدید بشرطی که سهم فرد کمتر از 10 میلیون درهم نباشد.

ملزومات اخذ ویزای 10 ساله امارات برای سرمایه گذاران

  • پول سرمایه گذاری شده نباید قرض یا وام گرفته شده باشد.
  • سرمایه گذاری باید برای دستکم 3 سال حفظ شود.
  • امکان پرداخت تا 10میلیون درهم غرامت وجود داشته باشد.

نکته: این نوع ویزا شامل همسر و فرزندان و همچنین مدیران و مشاوران ارشد متقاضی اصلی نیز خواهد شد. همچنین سرمایه گذارانی که در خارج از امارات زندگی می کنند امکان دریافت ویزای ورودی 6 ماهه با قابلیت تمدید و مولتی را خواهند داشت.

2- افراد دارای استعدادهای ویژه

این دسته شامل استعدادها و محققان برجسته ای مانند پزشکان، متخصصان، دانشمندان، مخترعان و همچنین افراد خلاق در حوزه فرهنگ و هنر خواهد شد. همچنین همسر و فرزندان فرد واجد شرایط نیز مشمول این نوع ویزای بلند مدت امارات خواهند شد. تمامی افراد در این بخش باید دارای قرارداد استخدام معتبر در یک حوزه خاص در امارات باشند.

 ویزای طلایی افراد دارای استعدادهای ویژه به کسانی اعطا خواهد شد که شرایط زیر را داشته باشند:

  • دانشمندانی که توسط شورای دانشمندان اماراتی تائید شوند یا دارندگان مدال محمد بن راشد برای قابلیت های علمی
  • افراد خلاق در حوزه فرهنگ و هنر باید توسط وزارت فرهنگ و توسعه دانش امارات تائید شوند.
  • مخترعان باید گواهی ثبت اختراع داشته باشند و ثابت کنند که اختراع آن ها به اقتصاد امارات چیزی اضافه خواهد کرد. گواهی ثبت اختراعات باید به تائید وزارت اقتصاد امارات برسند.
  • استعدادهای ویژه باید از طریق گواهی ثبت اختراعات یا تحقیقات علمی که در ژورنال های معتبر بین المللی به ثبت رسیده اند تائید شوند.
  • مدیران اجرایی باید مالکان یک شرکت پیشرو و شناخته شده در سطح بین المللی یا دارندگان دستاوردهای علمی یا جایگاه علمی شناخته شده باشند.

پزشکان و متخصصان باید دستکم دو مورد از شرایط زیر را داشته باشند:

  • مدرک D. از یکی از 500 دانشگاه برتر جهان
  • جایزه یا تقدیرنامه در زمینه کاری و تخصصی متقاضی
  • مشارکت در یک تحقیق علمی شناخته شده و پیشرو در زمینه تخصصی
  • مقالات و کتاب های علمی منتشر شده در نشریات بین المللی معتبر در زمینه تخصصی
  • عضویت در سازمان های مرتبط با زمینه تخصصی
  • مدرک D. همراه با 10 سال تجربه کاری در زمینه تخصصی
  • تخصص در یکی از حوزه های اولویت دار دولت امارات

شرایط مورد نیاز برای اخذ ویزای طلایی 5 ساله امارات

افراد زیر می توانند برای ویزای طلایی 5 ساله امارات درخواست دهند:

1-سرمایه گذاری در زمینه املاک در امارات بشرطی که متقاضی شرایط زیر را دارا باشد:

  • سرمایه گذاری در زمینه املاک نباید کمتر از 5 میلیون درهم اماراتی باشد.
  • مقدار سرمایه گذاری صورت گرفته نباید از طریق وام یا قرض گرفتن فراهم شده باشد.
  • ملک خریداری شده باید دستکم برای 3 سال حفظ شود.

2- کارآفرینان

این دسته شامل افرادی است که دارای یک پروژه کاری با دستکم سرمایه 500000 درهمی در امارات بوده یا کسانی که تائیدیه را از یک تسهیل کننده کسب و کار در امارت دارند. این دسته از کارآفرینان ویزای 6 ماهه مولتی دریافت خواهند کرد که برای 6 ماه دیگر نیز قابل تمدید خواهد بود. ویزای درازمدت نیز شامل همسر و فرزندان، شریک و سه مدیر اجرایی خواهد شد.

3- دانش آموزان و دانشجویان ممتاز که در بخش دانشجویی به آن ها پرداختیم.

نحوه درخواست ویزای طلایی امارات

برای ثبت درخواست آنلاین ویزای طلایی امارات باید به این لینک مراجعه کنید. بعد از ایجاد حساب کاربری باید مشخصات فردی و مدارک خواسته شده را بارگذاری نمائید. در ادامه از شما خواسته خواهد شد که یک ویدیو دو دقیقه ای که در آن در مورد خود و فعالیت ها و سوابق کاری تان صحبت می کنید را بارگذاری کنید. بعد از تکمیل فرآیند درخواست، پرونده شما بررسی شده و معمولاً در عرض یک ماه نتیجه به شما اطلاع داده می شود. در صورت موافقت نشدن با درخواستتان، می توانید بعد از سه ماه بار دیگر درخواست جدیدی ارائه دهید. هزینه صدور ویزای طلایی 10 ساله 1150 درهم و برای ویزای طلایی 5 ساله مبلغ 650 درهم تعیین شده است.

اخذ شهروندی امارات اقامت امارات پاسپورت امارات

سوالات متداول:

1- آیا شهروندان خارجی می توانند با شهروندان اماراتی ازدواج کنند؟

هیچ قانونی در امارات مبنی بر اینکه یک شهروند خارجی نمی تواند با شهروندان این کشور ازدواج کند وجود ندارد، چه در مورد شهروندان مرد و چه شهروندان زن. در دبی برای قانونی بودن ازدواج، باید عروس به این ازدواج رضایت داشته، یکی از دو طرف ازدواج (شوهر، زن یا ولی زن) اقامت امارات را داشته باشد اما در دیگر شیخ نشین های امارات هم عروس و هم داماد در امارات سکونت داشته باشند تا بتوانند بعدها برای زنی که شهروندی امارات را ندارد درخواست پاسپورت اماراتی کنند.

2- به چه شکل می توان برای همسر خود ویزای اقامت امارات گرفت؟

خارجی های مقیم امارات درصورتیکه اقامت معتبر و قانونی داشته باشند می توانند اسپانسری خانواده هایشان را در نقل مکان به امارات بر عهده گیرند. مردان خارجی که در امارات مشغول به کار هستند به شرطی که دستمزد ماهیانه آنها کمتر از 4000 درهم یا 3000 درهم و اقامتگاه نباشد. افراد بعد از ورود به امارات و تغییر شرایط ویزایی خود از اجازه ورود به اقامت یک یا دو ساله، 60 روز وقت دارند تا برای الحاق به خانواده خود درخواست دهند. مدت اعتبار این ویزا برای کارفرمایان 3 سال است. ساکنان دارای اسپانسر (کفیل)، به جز مردان بالغ (بیشتر از 18 سال) که در حال تحصیل هستند و والدین دارای اسپانسر، می توانند از اعتبار ویزایی مشابه اسپانسرهای خود برخوردار باشند. برای فرزندان مذکر بالغ و والدین، ویزای اقامت امارات تنها برای 12 ماه ارائه شده و هر سال در صورت واجد شرایط بودن، برای یک سال دیگر تمدید خواهد شد. در مورد فرزندان مونث نیز تنها دختران مجرد می توانند از اسپانسری پدر یا مادر خود استفاده کنند. برای تمدید ویزای اقامت اعضای خانواده، فرزندان بالای 18 سال باید تست سلامت بدهند که به دو بیماری اچ آی وی و سل مربوط است.

3- به عنوان کارآفرین چگونه می توان ویزای طلایی امارات را اخذ کرد؟

برای بدست آوردن ویزای طلایی و اقامت امارات به صورت درازمدت باید یک کسب و کار با سرمایه ابتدایی دستکم 500000 درهم در این کشور ایجاد کنید و کسب و کار شما مورد تائید مراجع ذیصلاح در این کشور قرار گیرد. در صورت موافقت با کسب و کار شما، می توانید ویزای مولتی شش ماهه دریافت کنید که قابلیت تمدید برای 6 ماه دیگر را نیز خواهد داشت. این نوع ویزا همسر و فرزندان، شرکا و سه مدیر اجرایی کسب و کار را نیز شامل خواهد شد.

4- هزینه تحصیل در امارات چقدر است؟

هزینه تحصیل در امارات بسته به دانشگاه، محل، سطح تحصیل و دروس متفاوت خواهد بود. برای مثال در دبی که گران ترین امیرنشین امارات به شمار می آید، هزینه تحصیل سالانه برای دوره لیسانس بین 37500 تا 70000 درهم و برای دوره های بالاتر از لیسانس، بین 55000 تا 75000 درهم است. به این مبالغ باید هزینه 1200 درهمی ماهانه برای هزینه های زندگی را نیز اضافه کرد. برای اطلاع از شهریه دانشگاه های امارات می توانید از این لینک کمک بگیرید.

 5- آیا در صورت ازدواج با یک زن اماراتی می توانم شهروندی این کشور را کسب کنم؟

اگر چه با ازدواج با یک زن دارای شهروندی امارات می توانید اقامت این کشور را بدست آورید اما این به معنای اخذ تابعیت این کشور نخواهد بود. پاسپورت اماراتی تنها به زنان غیراماراتی داده می شود که با مرد دارای تابعیت اماراتی ازدواج کرده باشند. تنها روش دیگر این است که دستکم 30 سال در امارات اقامت داشته باشید تا بتوانید برای اقامت دائم و شهروندی این کشور درخواست دهید.

6- برای اسپانسری همسر و فرزندان جهت اقامت امارات چه باید کرد؟

برای گرفتن اقامت امارات برای همسر و فرزندان باید فرآیند زیر را طی کرد:

  • درخواست آنلاین یا حضوری
  • کپی پاسپورت همسر و فرزندان
  • عکس همسر و فرزندان
  • گواهی سلامت برای همسر و فرزندان بالای 18 سال
  • کپی قرارداد استخدام همسر یا قرارداد شرکت
  • گواهی دستمزدی کارفرما که در آن دستمزد ماهانه فرد مشخص شده است.
  • گواهی ازدواج
  • قرارداد اجازه مسکن معتبر
  • آخرین فیش های برق و آب و تلفن

سخن پایانی

همراهان گرامی، امیدواریم با مطالعه دقیق مطالب فوق به پاسخ سوالات خود در زمینه چگونگی اخذ شهروندی امارات و پاسپورت اماراتی و نحوه اخذ اقامت امارات دست یافته باشید.  تیم وکلای موسسه حقوقی بین المللی فراگامان مهام با داشتن سال ها تجربه، همواره یاری رسان شما عزیزان می باشد. 

مطالب مرتبط