رفع ریجکتی ویزای کانادا

رفع ریجکتی ویزای کانادا-2021

رفع ریجکتی ویزای کانادا بهترین و کامل ترین مرجع اطلاع رسانی درمورد رفع ریجکتی ویزای کانادا و نحوه اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا و شناسایی دلایل ریجکتی ویزای کانادا مطابق سال2021

کشور کانادا بدلیل داشتن برنامه های مهاجرتی متنوع، یکی از محبوب ترین مقاصد مهاجران است. از این رو درخواست های بسیاری برای انواع ویزای کانادا به کنسولگری های این کشور در سراسر جهان ارائه می‌شود و بدیهی است که ریجکتی ویزای کانادا نیز آمار قابل توجهی را به خود اختصاص دهد. در ادامه شما را با دلایل ریجکتی ویزای کانادا، چگونگی رفع ریجکتی کانادا و نحوه اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا آشنا خواهیم کرد.

رفع ریجکتی ویزای کانادا

رفع ریجکتی ویزای کانادا؛ کشور کانادا بدلیل داشتن برنامه های مهاجرتی متنوع، یکی از محبوب ترین مقاصد مهاجران است. از این رو درخواست های بسیاری برای انواع ویزای کانادا به کنسولگری های این کشور در سراسر جهان ارائه می‌شود و بدیهی است که ریجکتی ویزای کانادا نیز آمار قابل توجهی را به خود اختصاص دهد. در ادامه این مطلب شما را با دلایل ریجکتی ویزای کانادا، چگونگی رفع ریجکتی کانادا و نحوه اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا آشنا خواهیم کرد.

مقدمه

 دریافت پاسخ ریجکتی ویزای کانادا از سوی سفارت، حتماً تا به حال بارها و بارها به گوش مهاجران و مسافران خورده است و علاوه بر احساس بسیار ناخوشایندی که ایجاد می کند، سبب سردرگمی آنها می شود ولیکن باید بدانید که زمانی که برای دریافت مجوز ورود به کشوری (visa) درخواست می دهید، ممکن است با درخواست شما موافقت نشود، کانادا نیز از این امر مستثنی نیست و در هنگام اقدام نسبت به اخذ ویزای کانادا امکان ریجکتی ویزای کانادا جزء لاینفک این پروسه خواهد بود. هنگامی که متقاضی، پرونده مهاجرتی تشکیل می دهد می بایست به همان اندازه که نسبت به دریافت ویزا خوش‌بین است، به همان میزان نیز آمادگی پذیرش شکست (ریجکتی ویزا) را داشته باشد. اما ریجکتی ویزای کانادا پایان راه نیست و شما عزیزان می توانید با بهره گیری از دانش وکلای موسسه حقوقی فراگامان مهام دلایل ریجکتی ویزای کانادا را شناسایی کرده و با اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا، نسبت به رفع ریجکتی ویزای کانادا اقدام نمائید.

ریجکتی ویزای کانادا چیست؟

با توجه به وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور عزیزمان ایران، متاسفانه به عنوان یکی از کشورهای با ریسک بالا در اخذ ویزای کانادا قرار داریم و روز به روز بر حساسیت ‌های اعطای ویزای کانادا به ایرانیان افزوده می‌شود. ریجکتی ویزای کانادا، اتفاقیست ناخوشایند که برای مهاجران و مسافرانی که مدت‌ها برای سفر برنامه‌ریزی کرده‌اند رخ خواهد داد لذا توصیه می گردد پیش از هر اقدامی از خدمات مشاوره رایگان اخذ ویزای کانادا در مجموعه ما استفاده نمائید.

نکته: جهت آشنایی با انواع ویزای کانادا به صفحه ویزای کانادا از طریق این لینک مراجعه نمائید.

ریجکتی ویزای کانادا، زمانی رخ می دهد که افسر مهاجرت مدارک موجود در پرونده شما را بررسی می کند، در رابطه با هدف از سفر شما و شرایط و امکانات شما در انجام سفر به کانادا قانع نشده و این ابهام برای وی ایجاد شود که شما ممکن است هدفی غیر از آنچه مطرح کرده اید را در این سفر دنبال کنید و بعبارت دیگر قصد دارید یک مهاجر غیرقانونی در کانادا باشید. بنابراین آفیسر پرونده بر اساس شواهد و مدارکی که دارد پرونده شما را رد و نامه ای تحت عنوان ” دلایل ریجکتی ویزای کانادا” را برای شما ارسال می کند.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کانادا شامل سه بخش اصلی مدارک مالی، شغلی و ملکی است که نقص در هر کدام از آنها می‌تواند موجب ریجکتی ویزای کانادا از سوی سفارت شود علاوه بر نقص در مدارک، داشتن سوابق کیفری و یا داشتن سابقه درخواست پناهندگی در انگلستان، اروپا و آمریکا، وابستگی‌های خانوادگی بسیار در کانادا، نداشتن وضعیت شغلی پایدار و یا درآمد مناسب که به عنوان تمکن مالی شناخته می شود و مواردی از این قبیل می تواند از دلایل ریجکتی ویزای کانادا بشمار آید که می بایست بعد از تکمیل نواقص پرونده خود، در صدد رفع ریجکتی ویزای کانادا و اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا برآیید.

نقش افسر مهاجرت در ریجکتی ویزای کانادا

 در ابتدا باید بدانی که افسر مهاجرت کیست و چه اختیاراتی در خصوص ریجکتی ویزای کانادا دارد.

افسر مهاجرت یا Immigration Officer فردی است قدرتمند در حوزه اعطای مجوز ورود با دایره اختیارات گسترده که می تواند به تنهایی برای درخواست های ویزای کانادا تصمیم گرفته بدون اینکه نیازمند پاسخگویی به هر شخص باشد و تنها افراد محدودی می توانند در تصمیمات وی تاثیر گذاشته و دلایل ریجکتی ویزای کانادای متقاضیان را از وی جویا شوند.

بنابراین باید بدانید که در پروسه دریافت ویزا، کافیست بتوانید با ارائه مدارک مناسب و متناسب با هدف از سفر به کانادا، این افسران را قانع کنید.

موارد موثر در ریجکتی ویزای کانادا

با توجه به تعدد دسته های ویزایی کشور کانادا در یک مطلب خاص نمی توان همه دلایل مذکور را پوشش داد ولیکن با نیم نگاهی به عمده دلایل ریجکتی ویزای کانادا به بیان اساسی ترین موارد می پردازیم.

1-فرم ها و مدارک موجود در پرونده

شالوده اقدام به اخذ ویزا بویژه در مورد کشورهایی که در ایران سفارت ندارند و متقاضی امکان مصاحبه حضوری با افسر مهاجرت را ندارد، مدارک، مستندات پرونده و فرمهای درخواست ویزا می باشند. به بیان دیگر اگر می خواهید ریجکتی ویزا، انتهای رسیدگی به پرونده شما نباشد بایستی اصول تهیه یک پرونده مناسب جهت اخذ ویزا را بدانید.

توجه: پروندۀ شما با آفیسر ویزا سخن می گوید!!

فرمها و مدارک پیوستی شما به پرونده باید بگونه ای باشد که در عدم حضور شما به تمامی سوالات افسر مهاجرت پاسخ داده و هیچ ابهامی برای وی باقی نماند. در بسیاری از پرونده ها می توان گفت که 100 درصد سهم موثر بر تصمیم اداره مهاجرت بر اساس مستندات موجود در پرونده گرفته می شود. فلذا وجود تناقض در مندرجات قطعاً سبب ریجکتی ویزای کانادا خواهد شد. به همین دلیل است که توصیه می کنیم حتماً با ارائه یک نامه با عنوان کاور لتر Submission Letter یا Cover Letter در مورد پرونده خود اطلاعات لازم را ارائه دهید. درصورت رد درخواست ویزا، این نامه ها نقطه اتکای پرونده در رفع ریجکتی ویزای کانادا خواهند بود. در ادامه در مورد این مدرک بیشتر توضیح خواهیم داد.

2-تحقیقات از منابع ثالث

گاه افسر مهاجرت برای آگاهی از جوانب پرونده ( معمولا در پرونده های مهاجرتی و یا وجود تشابه اسمی) با مراجعه به اینترنت، منابع خبری، مدارک سازمان های اطلاعاتی و ضدجاسوسی کانادا اقدام به جمع آوری شواهدی درخصوص پرونده متقاضی می نماید. این بخش از فعالیت های افسر مهاجرت بخصوص در حوزه بررسی سوء پیشینه و اطمینان از عدم جعل اسناد یا پنهان سازی واقعیات نقش مهمی دارد.

3-مصاحبه با متقاضی

در حال حاضر با توجه به شرایط و قوانین حاکم بر اداره مهاجرت کانادا اکثر پرونده های مهاجرتی و ویزایی بدون نیاز به مصاحبه بررسی و درخصوص آنها تصمیم گیری می گردد. در موارد نادر و بنابر صلاحدید افسر مهاجرت ممکن است از متقاضی دریافت ویزا جهت مصاحبه دعوت بعمل آید.

معیارهای حقوقی و عقلی، مبنای تصمیم گیری در ریجکتی ویزای کانادا

قوانین مهاجرتی دولت فدرال کانادا به افسران مهاجرت این امکان را می دهد که بر اساس دو معیار حقوقی و عقلی به پرونده ها رسیدگی نمایند. گستردگی این امکانات تا حدیست که رسیدگی به پرونده های ریجکتی و شروع پروسه رفع ریجکتی ویزای کانادا را در برخی موارد بسیار مشکل و یا غیر ممکن می سازد. درصورت تمایل به آشنایی با این معیارها می توانید به این لینک مراجعه نمائید.

در حال حاضر و بدلیل پاندمی ویروس کرونا در سال 2021 شاهد این موضوع هستیم که اداره شهروندی و مهاجرت کانادا قوانین سخت گیرانه ای بر ورود اتباع کشورهای ثالث وضع نموده و بطورکلی روند اعطای ویزای توریستی را بصورت موقت متوقف نموده و هر پرونده درخواست ویزای توریستی با ریجکتی ویزای کانادا مواجه می گردد.

دلایل ریجکتی ویزای کانادا

افسر مهاجرت می تواند به دلایل مختلفی پرونده های مهاجرتی را ریجکت کند. این دلایل با استناد به قانون مهاجرت کانادا، آیین نامه های مهاجرتی کانادا، تصمیمات دادگاه های کانادا، دستورالعمل های اداره مهاجرت و قوانینی از این دست اعلام می شود. همان طور که در بالا اشاره شد افسر مهاجرت این منابع را با توجه به تجربیات خود ( براساس معیارهای حقوقی) و معیار عقل تفسیر کرده و مورد استفاده قرار می دهد. بطورکلی دلایل ریجکتی ویزای کانادا را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • نقص در مدارک ارائه شده با توجه به هدف متقاضی از سفر به کانادا
  • وجود تناقض در فرم های تکمیل شده با مدارک ارائه شده
  • ارائه اسناد جعلی یا پنهان کاری متقاضی در ارائه اطلاعات درست در مورد خود و یا سایر اعضای خانواده.
  • نداشتن تمکن مالی کافی جهت سفر و زندگی در کانادا
  • قانع نشدن افسر مهاجرت در بازگشت متقاضی از سفر و ترک کردن خاک کانادا پس از اتمام مدت ویزا
  • وجود موانع قانونی مهاجرت نظیر عضویت در گروهک های تروریستی، قرارداشتن نام متقاضی یا اعضای خانواده وی در لیست افراد تحت تعقیب یا تحریم، داشتن بیماری های خاص و..

توجه: در بین موارد فوق گزینه استفاده از اسناد و مدارک جعلی، بدترین گزینه برای متقاعد کردن افسر مهاجرت بوده و بالاترین مجازات را برای متقاضی به همراه دارد. در چنین پرونده هایی عملاً انجام پروسه رفع ریجکتی ویزای کانادا غیرممکن بنظر می رسد، مگر در موارد خاص.

برگه ریجکتی ویزای کانادا چیست و حاوی چه اطلاعاتی می باشد؟

درصورت ریجکتی ویزای کانادا، دولت این کشور یک برگه حاوی اطلاعات شخصی، شماره پرونده و همچنین دلایل ریجکتی ویزای کانادا را برای شما ارسال می کند. در این برگه افسر مهاجرت صرفاً بصورت تیتروار دلایل رد درخواست ویزا را اعلام میکند و در پایان نیز درصورت صلاحدید و با توجه به نوع ویزای درخواستی ( و اینکه آیا امکان فرجام خواهی، اعتراض و یا اقدام مجدد) شامل پرونده شما می شود، به متقاضی اعلام می کند که اگر تصور می کند مدارک کامل تری دارد یا احساس می کند اشتباهی از سوی افسر مهاجرت در ریجکتی ویزای کانادای  وی بوجود آمده می تواند مجدداً اقدام به ارسال درخواست ویزا نماید. درصورت تمایل به داشتن اطلاعات کامل از نحوه رسیدگی به پرونده و توضیحات تکمیلی در مورد دلایل ریجکتی ویزای کانادا، می توانید درخواست ” نوت آفیسر” را به اداره مهاجرت ارسال نمائید. در ادامه به نقش نوت آفیسر در رفع ریجکتی ویزای کانادا اشاره خواهیم کرد.

اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا

رفع ریجکتی ویزای کانادا از طریق اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا چندین سطح دارد که بسته به نوع پروندۀ ویزا و یا پرونده مهاجرتی می تواند متفاوت باشد. اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا در پرونده های ویزاهای غیرمهاجرتی نظیر ویزاهای بخش VISITOR VISA به دریافت نوت آفیسر، اعلام اعتراض به بخش کنسولی و نهایتاً اقدام مجدد محدود می شود. در این پرونده ها رفع ریجکتی ویزای کانادا از طریق مراجعه به دادگاه و شکایت از افسران مهاجرت نه تنها صرفه مالی ندارد، بلکه موفقیت چندانی را نصیب متقاضی نمی کند، چراکه افسر مهاجرت می تواند توجیهات بسیاری برای رد درخواست ارائه نماید. رفع ریجکتی ویزای کانادا در پرونده های ویزاهای بلند مدت نظیر ویزاهای شاخهBUSINESS VISA  و سایر ویزاهای مهاجرتی که مدارک و مستندات گسترده تری دارد و انجام مهاجرت مستلزم کسب امتیاز و یا فرآیندهای مشابهی است، می تواند موثرتر باشد.

رفع ریجکتی ویزای کانادا، دلایل ریجکتی ویزای کانادا

آیا می توان به ریجکتی ویزای کانادا اعتراض کرد و آیا نتیجه ای دارد؟

پاسخ به این سوال جنبه های گوناگونی دارد، در واقع امکان اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا بستگی به دو عامل نوع ویزای درخواستی و دلایل ریجکتی ویزای کانادا دارد. به این معنا که اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا بسته به نوع ویزای مهاجرتی و غیر مهاجرتی دارد.

اگر متقاضی برای برنامه های مهاجرتی استانی یا فدرال اقدام کرده و با ریجکتی ویزای کانادا مواجه شده باشد می تواند بسته به دلایل ریجکتی ویزای کانادا اعتراض خود را به ادارات رسیدگی کننده در سطوح مختلف دولت فدرال و یا حتی دادگاه های فدرال ارائه نماید. در رابطه با ویزاهای توریستی و تجاری نیز این قاعده حاکم است، منتهی بدلیل هزینه بالای این اقدامات، شاید از نظر اقتصادی مقرون بصرفه نباشد.

مراتب اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا

پس از دریافت برگه ریجکتی ویزای کانادا، بسته به نوع ویزا و پرونده مهاجرتی می توان از یکی از روش های ریز اقدام کرد:

  • ارسال ایمیل به CPC که مرجع رسیدگی کننده به درخواست های ریجکتی ویزا می باشد. درصورتیکه پاسخ مثبتی دریافت نکردید می توانید از سایر روشها برای رفع ریجکتی ویزای کانادا استفاده کنید.
  • درصورتیکه در برگه ریجکتی ویزای کانادا، افسر مهاجرت اعلام کرده باشد که می توانید پس از رفع ایرادات پرونده مجدداً اقدام کنید، می توانید با اعمال تغییرات و ابهامات پرونده مجدداً اقدام به اخذ ویزای کانادا نمائید.
  • درصورت تداوم ریجکتی ویزای کانادا و اگر فکر می کنید افسران مهاجرت در مورد درخواست شما به جمع بندی درستی نرسیده اند می توانید اعتراض خود را از طریق اجرای پروسه فرجام خواهی و از طریق دادگاه های فدرال کانادا پیگیری نمائید. این اقدام صرفاً می تواند از سوی وکلای رسمی اداره مهاجرت کانادا که اصطلاحاً کد دار هستند صورت گیرد و وکلای پارالیگال صلاحیت چنین کاری را ندارند.

فاصلۀ بین اعلام ریجکتی ویزای کانادا و اقدام مجدد، چقدر باید باشد؟

در عمل و در قوانین مهاجرتی کانادا هیچ محدودیت زمانی برای اقدام مجدد در رفع ریجکتی ویزای کانادا اعلام نشده است. ولیکن بر اساس ایرادات پرونده و اصلاحات مورد نیاز، می بایست مدت زمان منطقی طی شود. بعنوان مثال اگر افسر مهاجرت بدلیل عدم وجود تمکن مالی کافی برای سفر، پرونده شما را ریجکت کرده و شما حساب بانکی دیگری نیز برای ارائه دارید، می توانید بلافاصله اقدام کرده و پرونده خود را مجدداً به جریان بیندازید. در مقابل اگر نیازمند جمع آوری منابع مالی جدیدی هستید ( این منابع مالی نباید از طریق قرض یا وام تهیه شوند) می بایست مدت زمان منطقی این کار طی شود.

آیا تعداد دفعات ریجکتی ویزای کانادا، در اقدامات بعدی موثر است؟

با اینکه در هیچ منبع قانونی چنین چیزی از سوی اداره مهاجرت کانادا اعلام نشده است، باید گفت که افسران مهاجرت به کلیه پرونده های پیشین شما و رکوردهای اطلاعاتی شما دسترسی دارند و در هر بار اقدام به اخذ ویزا، مجدداً این اطلاعات را کنترل می کنند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که در پرونده های رفع ریجکتی ویزای کانادا، تعداد دفعات ریجکتی، دلایل ریجکتی ویزای کانادا و اصلاحاتی که در اقدامات مختلف انجام شده است موثر خواهند بود. لذا توصیه میکنیم پس از ریجکتی نوبت اول، قطعاً با کارشناسان و یا وکلای خبره در این امر مشورت نمائید.

رفع ریجکتی ویزای کانادا به چه معناست؟

رفع ریجکتی ویزای کانادا به مجموعه اقدامات موثری اطلاق می گردد که منجر به ایجاد تغییر در تصمیم آفیسر پرونده مهاجرت گردد. بسته به دلایل ریجکتی ویزای کانادا و نوع ویزای درخواستی( اقامتی یا غیر اقامتی)، می توان نوع اقدام موثر را انتخاب کرد. گاهی رفع ریجکتی ویزای کانادا با اقدام مجدد به اخذ ویزا و یا اعتراض به تصمیم افسر مهاجرت و یا شکایت از وی امکانپذیر خواهد بود. متاسفانه بدلایل سیاسی و اقتصادی حاکم بر ایران، افسران مهاجرتی کانادا، بیش از سایر کشورها در مورد پرونده های اتباع ایرانی از روشهای تصمیم گیری مبتنی بر شهود استفاده می کنند. در ادامه و در بخش ریجکتی پرونده های توریستی و تحصیلی به آن می پردازیم.

شروع پروسه رفع ریجکتی ویزای کانادا

قابل توجه دوستانی که پرونده ریجکتی کانادا به دلایل زیر دارند:

  • ریجکتی ویزای توریستی کانادا
  • ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا
  • ریجکتی تمامی برنامه های اقامتی
  • ریجکتی اسپانسری همسر

زمانیکه پرونده ریجکت می شود باید دلیل دقیق ریجکتی ویزای کانادا را از سفارت جویا شد، زیرا این دلایل برای شما ارسال نمی شود. در واقع دلایلی که در ایمیل خود دریافت می کنید صرفا دلایل کلی است که تقریبا برای بیشتر پرونده ها یکسان بوده و مشابه هم است.

اما اگر بخواهید دلایل دقیق را بدانید تا برای رفع ریجکتی ویزای کانادا اقدام کنید، باید به اصطلاح نوت را دریافت کنید. در نوت دلایل دقیق ریجکتی کانادا و توضیحات کامل افسر را می توانید بخوانید.

اگر قصد دارید دوباره اقدام کنید و یا حتی برای برنامه دیگری نیز اپلای نمائید باید این نوت گرفته شود. در ضمن این نوت محدود به پرونده های ریجکت شده نیست، بلکه اگر در گذشته ویزای توریستی کانادا را دریافت نموده اید و در حال حاضر قصد دارید برای برنامه ای دیگر، اقدام کنید برای رفع تضاد در اطلاعات ارائه شده حتما باید این نوت گرفته شود.

 نکته: اقدام مجدد بدون دریافت نوت آفیسر (note) کار بسیار اشتباهی است.

در بسیاری از موارد با داشتن نوت و برطرف کردن مشکلات می توان پرونده را با موفقیت به پایان رساند. چنانچه اعتراضی دارید باید براساس همین نوت باشد، جهت دریافت مشاوره رایگان اخذ انواع ویزای کانادا اینجا کلیک کنید.

نقش نوت آفیسر در رفع ریجکتی ویزای کانادا

در اغلب موارد و پس از دریافت نامه ریجکتی ویزای کانادا، متقاضی با توجه به اختصار بیان دلایل ریجکتی، دچار سردرگمی می شود و سوالات بسیاری درمورد دلایل ریجکتی ویزای کانادا برای وی ایجاد می شود. نوت آفیسر مدرکی است که از سوی IRCC صادر می گردد و در آن کلیه اطلاعات مربوط به پرونده، آپدیت های آن و مدارک پیوست شده به پرونده و همچنین توضیح کامل دلایل ریجکتی ویزای کانادا شرح داده شده است. جهت آشنایی بیشتر با نوت آفیسر کانادا می توانید به این لینک مراجعه نمائید.

چگونه می توانم نوت آفیسر کانادا بگیرم؟

برای شروع پروسه رفع ریجکتی ویزای کانادا، دریافت نوت آفیسر ضروری به نظر می رسد. برای دریافت این مدرک می بایست فرم مربوطه را دانلود، تکمیل و امضا نموده، هزینه مربوطه را بصورت آنلاین پرداخت کنید و سپس فایل تکمیل شده را به ایمیلی که در سایت اداره مهاجرت کانادا مشخص شده ارسال نمائید.

مدت زمان صدور نوت آفیسر کانادا

مدت زمانی که معمولا برای صادر شدن مدرک نوت آفیسر کانادا اعلام شده است 20 روز کاری می باشد. ولیکن این زمان معمولاً تابع تعداد درخواست هایی است که اداره مهاجرت کانادا در این خصوص دریافت می کند. در زمان نگارش این مطلب با توجه به پاندمی ویروس کرونا و کاهش زمان کار دفاتر کنسولی، مدت زمان رسیدگی به پرونده های ریجکتی ویزای کانادا و صدور نوت آفیسر حدوداً سه ماه می باشد مگر اینکه شما توسط وکیل یا یکی از اعضای خانواده خود در کشور کانادا درخواست خود را ارائه دهید، در این حالت مدت زمان رسیدگی و ارسال کوتاه تر خواهد شد و شما می توانید پرونده رفع ریجکتی کانادا را سریعتر به جریان انداخته و به نتیجه برسانید. موسسه حقوقی بین المللی فراگامان مهام این امکان را دارد که درخواست صدور نوت آفیسر کانادا را از داخل خاک کانادا برای شما عزیزان پیگیری نماید.

رفع ریجکتی ویزای کانادا، دلایل ریجکتی ویزای کانادا

رفع ریجکتی ویزای کانادا- پرونده های ویزای تحصیلی کانادا

علاوه بر موارد فوق الذکر، در پرونده های درخواست ویزای تحصیلی کانادا موارد ذیل می توانند از دلایل ریجکتی ویزای کانادا باشند:

1- وجود گپ تحصیلی بین آخرین مدرک تحصیلی و اقدام به تحصیل در کانادا. میزان فاصله بین مقاطع تحصیلی می بایست منطقی باشد و درصورت ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا در این حالت می بایست متقاضی با ارائه مدارک مثبته به آفیسر نشان دهد در مدتی که مشغول به تحصیل نبوده است، درحال انجام کار مرتبط یا فعالیتهای علمی بوده است.

2-ریجکتی ویزای کانادا بدلیل متناسب نبودن زمینه تحصیلی قبلی با رشته انتخاب شده در یکی از دانشگاههای کانادا. بعنوان مثال اگر تا کنون در رشته های مهندسی تحصیل کرده اید و اکنون برای زیرشاخه های علوم انسانی اپلای می کنید، بایستی منتظر ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا باشید، مگر اینکه دلیل قانع کننده ای برای ادامه تحصیل در این رشته ها داشته باشید.

3- اگر رشته تحصیلی که انتخاب کرده اید در ایران تدریس شود نیز ممکن است با رد درخواست ویزا مواجه شوید. از عمده دلایل ریجکتی ویزای کانادا، می توان به این مورد اشاره کرد. افسر مهاجرت در این مورد هم با استفاده از دلایل عقلی و برآورد هزینه های تحصیل در کانادا، به این نتیجه خواهد رسید که شما با صرف هزینه بسیار کمتری می توانید در کشور خود تحصیل کنید. در این پرونده ها جهت رفع ریجکتی ویزای کانادا، توصیه می شود تغییر رشته داده و رشته هایی را انتخاب کنید که در دانشگاههای ایران تدریس نمی شوند.

4- عدم تمکن مالی کافی و نداشتن بورسیه های معتبر تحصیلی نیز می تواند یکی از دلایل ریجکتی ویزای کانادا باشد. پیش از اقدام به اخذ ویزا حتما تلاش کنید که بورسیه تحصیلی بگیرید و یا تمکن مالی بسیار خوبی ارائه دهید درخصوص این پرونده ها رفع ریجکتی ویزای کانادا از طریق اقدام مجدد و اخذ بورس تحصیلی امکانپذیر است.

5- نداشتن مدرک زبان معتبر و مرتبط، در خصوص مدرک زبان بایستی دقت داشته باشید که داشتن مدرک زبان انگلیسی انگلیسی و یا فرانسوی می تواند نظر افسر مهاجرت را جلب نماید. دراین پرونده ها رفع ریجکتی ویزای کانادا از طریق اقدام مجدد و ارائه مدرک زبان میسر است.

رفع ریجکتی ویزای کانادا- پرونده های ویزای توریستی کانادا

دسته ویزیتور ویزای کانادا شامل ویزاهای توریستی، تجاری و تحصیلی زیر شش ماه می باشد. که عمده دلایل ریجکتی در آنها و راهکار رفع آن در ذیل آمده است:

1-ریجکتی ویزای کانادا بدلیل نداشتن سابقه سفر (Travel History) : اگر برای ویزای توریستی اقدام می کنید می بایست افسر را قانع کنید که شما یک توریست هستید. در قوانین مهاجرتی کانادا ذکر نشده که دریافت ویزای توریستی نیازمند داشتن ویزای شنگن، انگلستان یا آمریکا می باشد. افسران مهاجرت درصورت نداشتن سابقه سفر بصورت شهودی شما را توریست کانادا نشناخته و درخواست ویزا را رد می کنند. دراینصورت و جهت رفع ریجکتی ویزای کانادا می بایست سابقه سفر خود را با انجام سفرهایی به اروپا یا کشورهای آسیایی معتبر نظیر کره، چین و ژاپن تقویت کنید.

2-نداشتن وابستگی خانوادگی در کشور مبدا و یا داشتن وابستگی خانوادگی در کشور مقصد(کانادا) می تواند یکی دیگر از دلایل ریجکتی ویزای کانادا باشد. بدین معنا که اگر همه خانواده  برای دریافت ویزای توریستی کانادا اقدام کنند، رابطه خانوادگی با کشور مبدا قطع می شود یا اینکه اگر از بستگان درجه یک شما مقیم کانادا باشند افسر می تواند بدلیل داشتن رابطه خانوادگی در کانادا درخواست ویزا را رد کند. در این حالت برای رفع ریجکتی ویزای کانادا بایستی یکی از افراد تاثیر گذار خانواده از پرونده خارج شده و  اقدام مجدد صورت گیرد.

3- ریجکتی ویزای کانادا به علت عدم اطمینان افسر از بازگشت شما به کشور مبدا. گاهی افسر اداره مهاجرت وابستگی های کافی خانوادگی، مالی و یا شغلی را در پرونده شما پیدا نمی کند که قانع شود شما بخاطر داشتن آنها به کشور خود برمی گردید. لذا درخواست را رد می کند. در این حالت شما می بایست در اقدام مجدد به اخذ ویزا، با ارائه مدارک و مستندات کافی اثبات کنید که به کشور خود تعلق خاطر دارید و بدین ترتیب برای رفع ریجکتی ویزای کانادا اقدام کنید. این تعلقات می تواند ارائه اسناد ملکی، مدارک کاری محکم و یا معرفی افرادی در خانواده بعنوان دلایل بازگشت شما از سفر باشند.

4- یکی از عمده ترین دلایل ریجکتی ویزای کانادا نداشتن تمکن مالی کافیست. بدین معنا که شما نتوانید اثبات کنید که توان تامین هزینه بلیط رفت و برگشت و هتل و سایر هزینه ها را دارید. افسران مهاجرت به شبکه بانکی کشور ما دسترسی ندارند و از سوی دیگر اکثر ایرانیان کارتهای بانکی بین المللی نظیر ویزا کارت و یا مستر کارت ندارند که بتوانند بوسیله آنها هزینه های خود را پرداخت کنند. لذا اتکای آنها به وجه نقد موجود در حسابهاست!! بنابراین در اینگونه پرونده ها راهکار رفع ریجکتی ویزای کانادا، ارائه پرینت حساب از بانکهای معتبری است که در لیست تحریم های آمریکا قرار ندارند.

 نقش برنامه سفر در ریجکتی ویزای کانادا

بسیاری از افراد هنگام ارائه درخواست ویزای کانادا از اهمیت مدرکی تحت عنوان برنامۀ سفر به کانادا غافل می شوند. برنامۀ سفر مدرکی است که کمک می کند افسر پرونده به ماهیت و قصد اصلی متقاضی در سفر به کانادا آگاه شود. این برنامۀ سفر که در ویزاهای ویزیتور به Cover Letter و در ویزاهای تحصیلی به عنوان Study Plan نیز شناخته می شود می تواند حاوی اطلاعات شخصی متقاضی، مدارک اثبات هدف از سفر و توضیحاتی درمورد تاریخ ورود، مدت اقامت و تاریخ خروج از خاک کانادا باشد. ریجکتی ویزای کانادا در پرونده هایی که فاقد کاور لتر هستند عمدتاً تحت عنوان هدف از سفر می باشد و رفع ریجکتی کانادا در این حالت مستلزم اصلاح پرونده و اقدام مجدد (Re-Apply) می باشد.

رفع ریجکتی ویزای کانادا، دلایل ریجکتی ویزای کانادا

سوالات متداول

1-آیا با داشتن دعوتنامه معتبر توریستی از طرف اقوام درجه یک امکان ریجکتی ویزای کانادا وجود دارد؟

بله- داشتن دعوتنامه حتی درصورتیکه معتبر هم باشد تضمین کنندۀ اخذ ویزای توریستی کانادا نیست. مشخصات کلی یک دعوتنامه معتبر کانادایی به شرح زیر است:

  • دعوت کننده می بایست اقامت دائم و یا شهروندی کانادا را داشته باشد.
  • نسبت خانوادگی یا دوستانه با متقاضی قابل اثبات باشد.
  • تمکن مالی و محل زندگی دعوت کننده متناسب با تعداد افراد دعوت شده باشد.
  • دعوت کننده فاقد سابقه مجرمیت در کانادا باشد.
  • با دعوتنامه وی قبلا کسی در کانادا پناهنده نشده باشد و یا بیش از موعد مقرر در خاک کانادا سکونت نداشته باشد.

2-با اینکه یک میلیارد تومان تمکن مالی ارائه کردم باز هم از من ایراد نداشتن تمکن مالی کافی را گرفته اند، علت چیست؟

با توجه به اینکه دولت کانادا به همه بانک های ایرانی برای کنترل صحت تمکن مالی ارائه شده دسترسی ندارد و بسیاری از بانک های ایرانی تحت تحریم هستند معمولاً استناد افسران مهاجرت در بررسی تمکن مالی کلیت پرونده شامل مدارک شغلی، مالی و ملکی می باشد. در رفع ریجکتی ویزای کانادا در پرونده های مشابه توصیه می گردد که شخص نسبت به انتقال وجوه به سایر بانک های معتبر اقدام نماید.

3-اکانتم را چک کردم، پس از سه ماه پاسخی نیامده و گزینه کنترل مدارک در مراجع ذیربط را نشان می دهد، علت چیست؟

گاهی اوقات دولت کانادا و افسر مهاجرت بنابر اعلام های دولت آمریکا مبنی بر تحریم افراد ایرانی صلاح را در این می بینند که گزینه کنترل مدارک را فعال نموده و گاهاً FBI check نیز انجام می شود.

4-از طریق وکیل در کانادا اقدام به اخذ ویزای توریستی کردم، اکنون که با ریجکتی ویزای کانادا مواجه شدم، وکیل مشخصات اکانت را به من نمیدهد برای رفع این مشکل چه راهکاری وجود دارد؟

شما می توانید با داشتن کد منحصربفرد UCI نسبت به درخواست نوت آفیسر یا ATIP اقدام نموده و پس از آن منتظر دریافت مشخصات کامل پرونده خود از سوی اداره مهاجرت کانادا باشید سپس نسبت به شروع پروسۀ رفع ریجکتی ویزای کانادا اقدام نمائید.

5-درخواست ویزای کاری من علیرغم داشتن جاب آفر رد شده است، مگر داشتن جاب آفر، ویزای کانادا را تضمین نمی کند؟

خیر-داشتن جاب آفر تضمین کنندۀ اخذ ویزای کاری کانادا نیست. جهت آشنایی با شرایط و مشخصات یک جاب آفر معتبر کانادایی می توانید به این لینک مراجعه کنید. ضمناً علاوه بر داشتن یک جاب آفر معتبر متقاضی جهت رفع ریجکتی کانادا می تواند با ارائه مدرک زبان، سوابق کاری مرتبط و تمکن مالی مناسب اقدام نماید.

6- برای اقامت کانادا از طریق اکسپرس اینتری اقدام کرده ام و بیش از یک سال منتظر بوده ام و اکنون ریجکت شده ام علت چیست؟ 

در پرونده های مرتبط با برنامه های فدرال و یا استانی ریجکتی ویزای کانادا معمولاً مبتنی بر امتیاز کسب شده براساس مدارک ارسالی می باشد. برای اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا در این حالت می توانید به دادگاه فدرال کانادا از طریق وکلای معتبر کانادایی اقدام کنید و یا جهت رفع ریجکتی ویزای کانادا نسبت به تکمیل مدارک و ارسال مجدد اقدام کنید.

7- با داشتن سه ویزای شنگن و چندین ویزای آسیایی از من ایراد هدف از سفر گرفته اند و با ریجکتی ویزای کانادا مواجه شدم، آیا آفیسر در توریست بودن من شک کرده است؟

داشتن سابقه سفر به اروپا، انگلستان و یا حتی آمریکا نمی تواند به تنهایی نشان دهندۀ توریست بودن شما باشد. از دلایل ریجکتی ویزای کانادا در این حالت می توان به مواردی چون نقص در مدارک یا عدم ارائه برنامه سفر واضح که مشخص کننده برنامه شما در مدت اقامت در کانادا باشد اشاره کرد. رفع ریجکتی ویزای کانادا در این حالت می تواند با اصلاح مدارک و شواهد در راستای اثبات توریست بودن متقاضی صورت گیرد.

8- برای یک سفر توریستی یک ماهه به کانادا چه میزان تمکن مالی نیاز هست؟

تمکن مالی برای اخذ ویزای توریستی کانادا بستگی به برنامه سفر متقاضی دارد ولیکن در حالت کلی شامل هزینه بلیط رفت و برگشت، هزینه اقامتگاه، خورد و خوراک، هزینه های مربوط به حمل و نقل و سایر هزینه ها اعم از بیماری و فوت  احتمالی متقاضی در خاک کانادا می باشد.

نکته: با توجه به اینکه با هربار ورود به کانادا امکان 6 ماه اقامت برای متقاضی فراهم می شود معمولاً افسر مهاجرت مطابق این دوره 6 ماهه میزان هزینه های سفر را برآورد می نماید مگر اینکه در برنامه سفر و سایر مدارک موجود در پرونده مدت زمان دیگری درج شده باشد.

9- با داشتن مدرک آیلتس 7 و پذیرش از دانشگاه در مقطع ارشد، برای ادامه تحصیل، ریجکت شدم، علت چیست؟

ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا در این حالت می تواند تابع مواردی چون آخرین مدرک تحصیلی، میزان گپ تحصیلی، تمکن مالی، شرایط پذیرش موسسه دانشگاهی و… باشد. رفع ریجکتی ویزای کانادا در این حالت مستلزم اصلاح پرونده و اقدام مجدد می باشد.

نکته: برای آشنایی با چگونگی اخذ ویزای دانشجویی کانادا به این لینک مراجعه نمائید.

سخن پایانی

با توجه به شرایط حاکم بر کشور ما از نظر سیاسی و اقتصادی، از نظر افسران مهاجرت، قصد اولیه هر ایرانی برای سفر به کانادا، اقدام به پناهندگی است، مگر خلاف آن اثبات شود. لذا توصیه می کنیم پیش از هر اقدامی نسبت به کامل بودن مدارک خود از طریق مشاوره با وکلا و کارشناسان موسسه حقوقی بین المللی فراگامان مهام اطمینان حاصل نمائید. درصورتیکه با ریجکتی ویزای کانادا مواجه شدید، از اقدام فوری و بدون برنامه ریزی که سبب سخت تر شدن پروسه رفع ریجکتی ویزای کانادا می شود خودداری کنید و در ابتدا نیز به روشن شدن دلایل ریجکتی ویزای کانادا در پرونده خود دست یافته و پس از آن مجدداً برای اخذ ویزای کانادا اقدام کنید.