کمبود کارگر ماهر در آلمان
کمبود کارگر ماهر در آلمان؛ آلمان کشوری زیبا واقع در قلب اروپا است که به دلیل وضعیت رفاهی مناسب، ثبات اقتصادی، فراهم کردن تحصیل رایگان و… مورد توجه مهاجران از سراسر دنیا قرار گرفته است. برای سفر به آلمان می بایست برای اخذ ویزای آلمان اقدام نمائید.
کشور آلمان به طور میانگین سالیانه معادل جمعیت یک شهر بزرگ از کشورهای مختلف پذیرای مهاجر بوده است. به طوری که هم اکنون از هر شش نفر در این کشور، یک نفر در خارج از آلمان متولد شده است. مهاجرت کاری به آلمان از بهترین روش های مهاجرتی است. اما در سالهای اخیر کمبود کارگر ماهر در آلمان به مشکل بزرگی تبدیل شده است. برای رفع این مشکل دولت آلمان اقدام به جذب نیروی کار از سراسر جهان نموده است و هر ساله تعداد بسیار زیادی از مهاجرین اقدام به اخذ اقامت آلمان از طریق ویزای کار میکنند.
یکی از مزایای مهاجرت کاری به آلمان از طریق ویزای کارگر ماهر این است که برخی از کارفرمایان برای کارمندان خود شرایط اسکان در نظر میگیرند و فرد میتواند رایگان اقامت داشته باشدو سایر مزایای مهاجرت کاری به آلمان عبارتند از:
- امکان کسب اقامت دائم پس از ۵ سال برای شما و همراهانتان. ضمناً توجه داشته باشید که برای همراهانتان امکان کار و تحصیل از ابتدای ورود به این کشور وجود دارد.
- مکان دریافت پاسپورت آلمان بعد از اخذ اقامت دائم، برای شما و همراهانتان
شرایط لازم را برای اخذ ویزای کار آلمان
- سن شما ترجیحاً باید زیر ۴۵ سال باشد.
- دارا بودن مدرک تحصیلی لیسانس (حداقل)
- رشته تحصیلی و سوابق کاری شما باید متناسب با لیست رشتههای مورد نیاز باشد.
- فرد متقاضی ویزا باید پیشنهاد شغلی (Job offer) از سوی کارفرمای مورد تائید داشته باشد.
- داشتن رزومه کاری قوی و مرتبط با رشتهی تحصیلی. با توجه به قوانین جدید حداقل ۳ سال سابقه کار الزامی میباشد.
- تسلط به زبان آلمانی
توجه: جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد یکی از زیر مجموعه های ویزای کاری آلمان به نام ویزای جاب سیکر آلمان به این لینک مراجعه نمائید.
با وجود کمبود کارگر ماهر در آلمان و همچنین کمبود شدید نیروی کار، این کشور تاکنون در پیدا کردن شغل مناسب برای افرادی که به تازگی به این کشور مهاجرت کردهاند ناکام بوده است. با روند کنونی بازنشسته شدن افراد شاغل، اقتصاد دانان تخمین میزنند که بزرگترین اقتصاد اروپا تا سال ۲۰۳۵ باید حدود هفت میلیون نفر را به عنوان نیروی کار استخدام نماید. به همین علت، کارشناسان همواره پذیرش مهاجران را به عنوان یک راه حل برای این مشکل در نظر داشتند و معتقدند آلمان سالانه به حدود ۴۰۰ هزار مهاجر ماهر و متخصص نیاز دارد.
برعکس آمریکا، در آلمان نرخ بیکاری در بین پناهندگان و مهاجران بیشتر از بومیان است، در آلمان بیکاری در بین اتباع خارجی حدود ۱۲درصد و برای خود آلمانیها زیر پنج درصد است. در حالیکه در ایالات متحده، مهاجران خارجی بیشتر از افراد محلی شغل دارند. در این کشور بسیاری از پناهندگان برای مشاغل مورد نیاز در بازار کار مهارت لازم را ندارند و کشور آلمان هم در آموزش آنها چندان خوب عمل نکرده است. همچنین پس از یک وقفه طولانی به دلیل پاندمی ویروس کرونا، اکنون به دلیل جنگ در اوکراین و مهاجرت فزاینده از خاورمیانه، آفریقا و افغانستان، دوباره تعداد پناهجویان ورودی به آلمان در حال افزایش است و بیش از یک میلیون نفر به آلمان نقل مکان کرده اند.
باتوجه به این شرایط، انتظار نمیرود بسیاری از مهاجران تازه وارد اوکراینی و افغانستانی بتوانند تا قبل از سال ۲۰۲۴ در آلمان شغل پیدا کنند، چرا که پروسه ی یادگیری زبان آلمانی و ادغام شدن آنها در آلمان زمانبر خواهد بود. همچنین نیمی از صاحبان مشاغل آلمانی میگویند که اگر روند به همین منوال باقی بماند فعالیتهای خود را کم خواهند کرد و یا کسب وکار خود را به خارج از این کشور منتقل خواهند کرد زیرا در آلمان نمیتوانند کارگر ماهر متناسب با حرفۀ خود را پیدا کنند.
برای تغییر این وضعیت، آلمان قصد دارد سیستم جذب مهاجر خود را با الگوبرداری از استرالیا یا کانادا در سال آینده معرفی کند، به طوری که ابتدا برای هر متقاضی یک نظام مبتنی بر امتیازبندی تعریف و تنها افراد واجد شرایط را جذب نماید. آلمان برای پایین آوردن نرخ بیکاری از روش های متعددی استفاده کرده است که از جملۀ آنها می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- آموزش مهارتهای مختلف به مردم
- بهکارگیری مردم در پروژههای توسعه شهری
- آموزش مهارتهای دیجیتالی
- تأمین هزینه لازم برای آغاز مشاغل مجازی
مشاغل مورد نیاز در آلمان
دولت آلمان لیستی از مشاغل مورد نیاز خودش را اعلام کرده است که متخصصین در این زمینهها شانس بیشتری برای یافتن کار دارند.
طراحی صنعتی، روانشناسی، اقتصاد، مهندسی کشاورزی و علوم دامی، مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی)، مهندسی کامپیوتر (سخت افزار)، شیمی کاربردی، هندسه، کامپیوتر گرایش نرم افراز، کتابداری، مهندسی مواد، مهندسی برق، مهندسی پزشکی، دبیری علوم اجتماعی، حسابداری، مدیریت جهانگردی حقوق، مددکاری اجتماعی. مامایی، مکانیک، متالوژی، مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی مهندسی صنایع، مهندسی شیمی، مهندسی تکنولوژی، مترجمی زبان انگلیسی، موسیقی، علوم اقتصاد (اقتصاد نظری)، علوم تربیتی (پیش دبستانی و دبستانی)، روانشناسی بالینی، مترجمی زبان آلمانی، زیست شناسی (میکروبیولوژی)، مهندسی معماری، علوم اقتصاد (اقتصاد صنعتی)، زیست شناسی، علوم جانوری، زیست شناسی عمومی، گرایشات پزشکی و پرستاری.
توجه: برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره بهترین مشاغل در آلمان میتوانید به این لینک مراجعه فرمایید.
سلام.وقت بخیر .
در مورد مشکل وقت سفارت آلمان میشه راهنمایی بفرمایید؟
با سلام
وقتهای آلمان بصورت ایمیلی هست.
جهت رزرو وقت می توانید با همکاران ما در تماس باشید