با پر کردن فرم درخواست ویزای کانادا تخفیف بگیرید.

فرم درخواست
وقت سفارت کانادا
ویزای توریستی
ویزای کاری
ویزای تحصیلی
ویزای خود اشتغالی فدرال کانادا
تمدید پاسپورت کانادایی
ویزای خود اشتغالی کبک
ویزای سرمایه گذاری و استارتاپ
سوپر ویزای کانادا
تمدید کارت اقامت کانادا

انواع ویزای کانادا

انواع ویزای کانادا: کشور کانادا یکی از ایده آل ترین کشورهای جهان برای افرادی که قصد مهاجرت به کانادا و زندگی در این کشور را دارند می باشد. پیش از اقدام به اخذ ویزای کانادا و انتخاب روش مناسب مهاجرت به کانادا، می بایست با دسته بندی انواع ویزای کانادا آشنا شوید. ما در این متن سعی داریم شما را با انواع ویزای کانادا در دسته بندی های ویزای موقت کانادا و ویزای دائم کانادا آشنا کنیم. همچنین با اطلاعات موجود در این صفحه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد؛

  • انواع ویزای کانادا در کدام دسته هستند؟ موقت یا دائم؟
  • کدام روش مهاجرت به کانادا با شرایط حال حاضر من مطابقت دارد؟
  • برای مهاجرت به کانادا به چه مدارک و مستنداتی نیاز خواهم داشت؟
  • چگونه برای مهاجرت به کانادا اقدام کنم؟
  • هزینه اخذ ویزای کانادا چقدر است و چگونه باید آن را بپردازم؟
  • برای تعیین وقت سفارت کانادا (وقت مصاحبه) و پر کردن فرم های مربوط به ویزای کانادا باید به چه صورت عمل کنم؟
  • هرکدام از انواع ویزای کانادا چه مزایا و معیبی دارد؟
  • پاسپورت کانادایی خود را از ایران چگونه تمدید کنم؟

مقدمه

کانادا از کشور های آمریکای شمالی می باشد که از وضعیت رفاهی و اقتصادی بسیار خوب و رو به رشدی برخوردار است. کانادا با وسعتی معادل 9/9 میلیون کیلومتر مربع، دومین کشور پهناور جهان با حدود 40 میلیون نفر جمعیت می باشد. پایتخت کانادا شهر اتاوا است ولیکن بزرگترین شهر آن تورنتو می باشد. همچنین مهم ترین شهرهای این کشور که ایرانیان زیادی را نیز در خود جای داده ونکوور، مونترال و … است. اخذ ویزای کانادا و مهاجرت به کانادا در سال های اخیر بسیار مورد توجه ایرانیان قرار گرفته و بسیاری برای کار و تحصیل و زندگی راهی این کشور شده اند. جاذبه های گردشگری و چشم انداز های زیبای کانادا هر کسی را مجاب می کند که برای ویزای توریستی کانادا اقدام کند. کانادا یکی از قدرتمند ترین کشورهای جهان در زمینه اقتصاد و بیزینس می باشد و بسیاری از صاحبین مشاغل هر ساله برای اخذ ویزای کار کانادا اپلای می کنند.

کانادا امکانات بسیاری در اختیار دانشجویان قرار داده و فرهنگ بسیار شاد و پویایی بر جامعه دانشجویی این کشور حاکم است، همچنین کیفیت بالای سیستم آموزشی و قرارگیری دانشگاه های کانادا در بین بهترین دانشگاه های جهان ، موجب شده که هر ساله دانش آموزان و دانشجویان زیادی به منظور پیشرفت تحصیلی در کانادا نسبت به اخذ ویزای تحصیلی کانادا اقدام نمایند. اطلاعات موجود در این صفحه در مورد انواع ویزای کانادا مطابق آخرین آپدیت های سال 2021 از سایت رسمی اداره مهاجرت و شهروندی کانادا در اختیار شما عزیزان که قصد اخذ ویزای کانادا و مهاجرت به کانادا را دارید قرار گرفته است. طبق آخرین قوانین مهاجرتی، کانادا دارای دو دستۀ ویزای دائم و ویزای موقت می باشد که در ادامه به هر یک خواهیم پرداخت.

انواع ویزای اقامت موقت کانادا (Temporary Resident Visa)

برای اخذ ویزای کانادا با اهداف کوتاه مدت، می بایست برای زیر مجموعه های ویزاهای موقت کانادا جهت اقامت موقت در این کشور اقدام نمود که به افراد این امکان را می دهد برای مدت زمان مشخص و محدودی در کانادا اقامت داشته باشند. انواع ویزای اقامت موقت کانادا به شرح ذیل هستند:

ویزای توریستی کانادا

اخذ ویزای کانادا در این دسته، زیرمجموعه ویزیتور ویزا (visitor visa) بوده و برای اهدافی چون توریستی-گردشگری، دیدار با خانواده و دوستان، شرکت در کنفرانس و همایش ها، شرکت در دوره های آموزشی و تحصیلی (کمتر از 6 ماه) تعطیلات و درمان مورد استفاده قرار می گیرد. ویزای توریستی کانادا بصورت یک بار ورود (single entry) یا چند بار ورود (multiple entry) صادر می شود و در صورتیکه درخواست ویزای چند بار ورود داشته باشید اعتبار آن به اندازه اعتبار پاسپورت شما خواهد بود که برای ایرانیان حداکثر تا 5 سال تعیین شده است. اما در صورت درخواست ویزای چند بار ورود یا مالتیپل کانادا، در طول هر بار ورود تنها 6 ماه اجازه حضور در کانادا را خواهید داشت.تصمیم در مورد اینکه چه نوع از ویزای کانادا (یکبار و یا چندبار ورود) برای شما صادر شود با افسر مهاجرت خواهد بود. درحال حاضر بصورت نرمال ویزای مولتی 5 ساله صادر می گردد.

ویزای تجاری کانادا

این نوع ویزای اقامت موقت کانادا که در زیر مجموعه ویزای ویزیتور قرار دارد برای مدیرانی صادر می شود که با اهداف تجاری و کسب و کار، عقد قرارداد، برگزاری و شرکت در جلسات وارد این کشور می شوند. اعتبار این نوع ویزای کانادا حداکثر 6 ماه است.

ویزای کار موقت کانادا

این نوع ویزای اقامت موقت کانادا زیر مجموعه ویزای بیزنس(Business visa) بوده و  برای کارگران ماهر و متخصص طراحی شده است که در کانادا یک فرصت و پیشنهاد کاری (جاب آفر) داشته باشند و تا 6 ماه معتبر است و بعد از آن در صورت واجد شرایط بودن متقاضی، قابل تمدید می باشد.

ویزای تحصیلی کانادا

اخذ ویزای کانادا در این دسته برای افرادی مناسب است که برای دوره های تحصیلی بیش از ۶ ماه قصد رفتن به کانادا جهت تحصیل را دارند. ویزای تحصیلی کانادا به دو صورت صادر می شود. برای تحصیل در مدارس کانادا ویزای دانش آموزی و جهت تحصیل در دوره های کالج و مقاطع لیسانس و بالاتر ویزای دانشجویی صادر می گردد و اعتبار این نوع ویزای کانادا معمولاً تا پایان دوره تحصیلی متقاضی می باشد. با اخذ ویزای تحصیلی کانادا علاوه بر اجازه تحصیل در این کشور از مزایای دیگری نیز بهره مند خواهید شد برای آشنایی بیشتر با مزایای تحصیل در کانادا مطابق آپدیت های سال 2021 به این لینک مراجعه نمائید.

سوپر ویزای کانادا

این نوع ویزای کانادا که به آن ویزای فوق العاده هم می گویند برای والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ شهروند کانادایی یا افرادی که اقامت موقت کانادا را دارند در نظر گرفته شده است این ویزا به افراد اجازه میدهد تا دراولین بازدید حداکثر ۲ سال در کانادا بمانند. این ویزا به مدت ۱۰ سال اعتباردارد، البته شخص دعوت کننده باید ثابت کند از نظر مالی توانایی حمایت از این افراد رادارد. جهت آشنایی بیشتر با این نوع ویزای کانادا به این لینک مراجعه نمائید.

ویزای کار در تعطیلات کانادا

اخذ ویزای کانادا در این دسته برای دانشجویان و جوانانی مناسب می باشد که قصد دارند در ایام تعطیلات تحصیلی خود ضمن سفر به کانادا با هدف گردشگری در این کشور به کار موقت نیز بپردازند. متقاضیان این نوع ویزای کانادا در ابتدا نسبت به ثبت نام برای ویزای کار در تعطیلات اقدام می کنند و سپس در بین این افراد عده ای بصورت کاملا اتفاقی و تصادفی انتخاب می شوند و به آنان ویزا اعطا می شود. البته ذکر این نکته الزامیست که افرادی می توانند برای این ویزا درخواست دهند که کشورشان با کشور کانادا توافق نامه ای مبنی بر تبادل نیروی کار جوان داشته باشد.

ویزا با هدف تولد فرزند (زایمان)

این ویزای کانادا بصورت رسمی و جزء ویزاهای مورد تائید اداره مهاجرت کانادا نمی باشد. ولیکن بسیاری از افراد برای اخذ اقامت فرزند تازه متولد شده از این روش استفاده می کنند. درصورت تمایل به تولد فرزند در کانادا، مادر می بایست جهت دریافت ویزای کانادا اقدام نموده و فرزند خود را در این کشور بدنیا آورده و اقامت دائم کودک خود را دریافت نماید. در این حالت مادر می تواند با ویزای همراه و تا رسیدن کودک به سن قانونی در کانادا اقامت داشته باشد

ویزای دیپلماتیک و رسمی

این نوع ویزای کانادا به مقامات دولتی و رسمی و دیپلمات های کشور های خارجی که قصدشان از سفر به کانادا انجام وظایف و اهداف دولتی و رسمی می باشد اعطا می شود.

ویزای حسن نیت (محرمانه)

این نوع ویزای کانادا به افراد دیپلماتی که با اهداف توریستی و یا انجام ماموریت های تجاری قصد سفر به کانادا را دارند و یا افرادی که با توجه به مقام و موقعیتشان موفق به اخذ ویزای دیپلماتیک نشده اند، اعطا می گردد.

ویزای تسهیلات

این نوع ویزای کانادا که با عنوان (Facilitation Visas) هم شناخته می شود به شهروندان کانادایی که دو تابعیتی هستند و پاسپورت کانادایی ندارند اما پاسپورت یک کشور دیگر را دارند اعطا می شود.

ویزای نمایندگی یا کسب و کار

این دسته از انواع ویزای کانادا که با عنوان (Business Persons and Business Delegations Visa) نیز شناخته می شود به افرادی اعطا می شود که با اهداف راه اندازی یک کسب و کار در ارتباط با یک شرکت کانادایی بصورت فردی یا گروهی قصد سفر به کانادا را دارند. اعتبار این ویزا حداکثر 6 ماه است اما با توجه به صلاحدید افسر کنسولگری اعتبار این نوع ویزا قابل تغییر است.

ویزای اهدای عضو

این نوع ویزای کانادا به افرادی تعلق می گیرد که قصدشان از سفر به کانادا، اهدای عضو به یک شهروند کانادایی یا فردی که اقامت دائم کانادا را دارد می باشد. مدت اعتبار این ویزا حداکثر 6 ماه است ولیکن بسته به فرآیند تکمیلی درمان تا زمان بهبودی کامل قابل تمدید می باشد.

مجوز اقامت موقت کانادا

این مجوز به افرادی داده می شود که اهداف مختلفی از سفر به کانادا دارند. این اجازه فقط برای مدت زمانی معتبر است که فرد لازم دارد در کانادا حضور داشته باشد، مثلا حدود 2 هفته برای شرکت در یک کارگاه آموزشی یا انجام کاری خاص.

ویزای کار ، ویزای کار کانادا ، کار در کانادا ، اسکیل ورکر ، اقامت دائم کانادا ، skill worker ، job offer

انواع ویزای اقامت دائم کانادا (Permanent Resident Visa)

یکی از انواع ویزای کانادا، ویزای اقامت دائم کانادا می‌باشد که با این نوع ویزای کانادا افراد اجازه سکونت و اقامت دائمی در کانادا را دارند و به واسطه این ویزاها می توانند از مزایا و امکانات شهروندان کانادایی بهره مند شوند. با اخذ ویزای اقامت دائم کانادا می توان بدون محدودیت و آزادانه به این کشور سفر کرد. انواع ویزای اقامت دائم کانادا که با عنوان ویزاهای مهاجرتی نیز شناخته می شوند به شرح ذیل هستند:

1-ویزای اقامت دائم کانادا در قالب اقتصادی و کاری

1-1-اکسپرس اینتری (Express Entry): سیستم اکسپرس اینتری منبع اصلی دولت کانادا جهت بکارگیری کارگران ماهر خارجی می باشد، برای کاندیدای سیستم اکسپرس اینتری، بر اساس سن، تحصیلات، تجربه کاری، مهارت در زبان انگلیسی یا فرانسه و عوامل دیگر امتیازی صادر می شود که به آن (Comprehensive Ranking System) گفته می شود. از کاندیدهایی که بالاترین نمرۀ اکسپرس اینتری را بدست آورند جهت دریافت اقامت دائم کانادا دعوت به عمل می آید و می توانند برای دریافت ویزا و اقامت دائم کانادا درخواست دهند.

  • نیروی کار متخصص فدرال (Federal Skilled Trades Program- FSTP): این ویزای اقامت دائم کانادا زیر مجموعه اکسپرس اینتری می باشد و به افرادی تعلق می گیرد که شغل آنها در لیست مشاغل مورد نیاز کانادا باشد و در حرفۀ خود تخصص کافی را داشته باشند
  • نیروی کار ماهر فدرال (Federal Skilled Worker Program- FSWP): این برنامه مهاجرتی کانادا زیر مجموعه اکسپرس اینتری محسوب می شود و متقاضیان اخذ ویزای کار کانادا می توانند در صورتیکه شرایط مورد نیاز دولت کانادا بعنوان یک کارگر ماهر را داشته باشند، به کانادا مهاجرت کرده و در این کشور مشغول به کار شوند. کارگر ماهر، در این طرح، به اشخاصی گفته می شود که از تحصیل، تجربه کاری، سن و آشنایی زبانی کافی به زبان فرانسوی یا انگلیسی برخوردار بوده و در نهایت می توانند اقامت دائم کانادا را بدست آورند.
  • برنامه تجربه کانادایی (The Canadian Experience Class): این برنامه مهاجرتی کانادا زیر مجموعه اکسپرس اینتری قرار دارد و برای افرادی مناسب است که تجربۀ کار در کانادا را دارند.

2-1-برنامه مهاجرت به کبک (Quebec): استان کبک با مرکزیت شهر کبک یک بخش تقریباً خودمختار کانادا می باشد و به دلیل هزینه های زندگی پایین تری که نسبت به سایر استان های کانادا دارد سبب جذب مهاجرین بسیاری به این استان شده است. استان کبک با وجود پیروی از قوانین فدرال، دارای ضوابط و قوانین خاص خود در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و مهاجرتی می باشد. کبک برای علاقه‌مندان به مهاجرت به این استان دو نوع برنامه مهاجرت اقتصادی ارائه می‌کند:

3-1-برنامه کاندیدای استانی: هر یک از استان های کانادا برنامه های مهاجرتی خاص خود را دارند و این نوع برنامه مهاجرتی که با عنوان(Provincial Nominee Program) یاد می شود، برای افرادی مناسب است که در حرفۀ خود تخصص دارند و بتوانند با کار خود به اقتصاد کانادا کمک شایانی کنند.

4-1-برنامه آزمایشی مهاجرتی آتلانتیک: برنامه دیگری تحت عنوان برنامه آزمایشی مهاجرتی آتلانتیک وجود دارد که می تواند منجر به اخذ اقامت دائم کانادا شود که این برنامه نتیجه همکاری دولت فدرال با ۴ استان‌ حاشیۀ اقیانوس اطلس است که عبارتند از : نیو برانزویک، نیو فاوندلند و لابرادور، نوا اسکاشیا و جزیرۀ پرینس ادوارد.

ویزای کانادا ، انواع ویزای کانادا ، اقامت دائم کانادا ، مهاجرت به کانادا

2- ویزای اقامت دائم کانادا در قالب تجاری و کاری

1-2-ویزای اقامت دائم کانادا از طریق سرمایه گذاری: اخذ اقامت دائم کانادا از طریق ویزای سرمایه گذاری کانادا یک برنامه مهاجرت به کانادا از طریق کسب و کار می باشد که خارجی های ثروتمند را هدف قرار داده است و مناسب افرادی می باشد که توانایی سرمایه گذاری های تضمین نشده بیش از 2 میلیون دلار کانادا را داشته و حداقل استاندارد های تحصیلی و توانمندی در عرصه زبان را کسب کنند.

2-2-ویزای اقامت دائم کانادا از طریق استارتاپ: این نوع ویزای کانادا که در زیر مجموعه ویزای سرمایه گذاری کانادا قرار گرفته است به افراد اجازه می دهد با راه اندازی یک کسب و کار در هر نقطه ای از این کشور به همراه خانواده خود اقامت دائم کانادا را اخذ کنند. برای این کار خودتان و همچنین کسب و کاری استارتاپی که قصد راه اندازی آن در کانادا را دارید باید حداقل شرایط مورد نظر دولت کانادا را داشته باشید تا بتوانید از طریق ویزای استارتاپ کانادا، اقامت دائم در این کشور را اخذ نمائید. بطورکلی کسب و کاری که راه اندازی می کنید بایستی خلاقانه باشد و برای کانادایی ها ایجاد شغل کند و همچنین قابلیت رقابت با دیگر کسب و کارها را داخل کشور داشته باشد.

3-2-ویزای اقامت دائم کانادا از طریق کارآفرینی و ثبت شرکت: این دسته از انواع ویزای کانادا در زیرمجموعه ویزای سرمایه گذاری کانادا و به تبع برنامه استارتاپی قرار دارد و بایستی یک کسب و کار جدید در این کشور راه اندازی کرد. همچنین اخذ اقامت دائم کانادا از طریق ثبت شرکت برای افرادی مناسب است که هدفشان از سفر به کانادا این است که یک بیزینس راه اندازی و یا خریداری کنند. وجه تمایز ثبت شرکت با سایر روش ها در این است که نیازی به سرمایه زیاد ندارد و بسته به نوع بیزینس می تواند متفاوت باشد.

4-2-ویزای اقامت دائم کانادا از طریق خود اشتغالی: این نوع ویزای کانادا که در زیرمجموعه ویزای کاری کانادا قرار دارد با نام ویزای خوداشتغالی کانادا (Self-employed Persons Program) مطرح شده که طی آن فرد می‌تواند با اثبات توانایی خود در انجام یک کار به شکل خوداشتغالی به این کشور مهاجرت نموده و اقامت دائم کانادا را اخذ نماید.

5-2-ویزای اقامت دائم کانادا از طریق برنامه مراقبتی کانادا: این نوع ویزای کانادا که با نام پرستار خانگی کانادا (Live Care in Caregiver) شناخته می شود مخصوص افرادی است که قابلیت مراقبت و نگهداری از سالمندان، کودکان و افراد کم توان را ضمن داشتن رزومه کاری مرتبط و دانش زبانی کافی(انگلیسی/فرانسوی) داشته باشند و ملزم به انجام 30 ساعت کار در هفته در این خصوص هستند.

ویزای کانادا ، انواع ویزای کانادا ، اقامت دائم کانادا ، مهاجرت به کانادا

3-ویزای اقامت دائم کانادا در قالب خانوادگی

ویزای اسپانسرشیپ کانادا: با این نوع ویزای کانادا شهروندان کانادایی و دارندگان اقامت دائم کانادا می توانند اسپانسر اعضای خانوادۀ خود شوند و با حمایت از آنها و ارائه دعوت نامه برای آنها درخواست اقامت دائم کانادا بدهند. روابط خانوادگی که شامل اسپانسرشیپ می شوند عبارتند از: پدر، مادر، همسر، پدربزرگ، مادربزرگ و فرزندان، فرزندان وابسته(شامل فرزندان به سرپرستی گرفته شده نیز می باشد) و سایر افراد واجد شرایط.

نکته: ویزای اسپانسرشیپ کانادا با سوپر ویزای کانادا پروسه ای متفاوت دارد.

 

سخن پایانی

همراهان ارجمند، امیدواریم با مطالعه دقیق مطالب فوق با انواع ویزای کانادا در دسته بندی های اقامت موقت کانادا و اقامت دائم کانادا آشنا شده باشید.شما می توانید با مراجه به توضیحات تکمیلی قرار داده شده در همین صفحه به تفصیل با نوع ویزای کانادا که قصد اقدام برای آن را دارید، آشنا شوید. تیم وکلای موسسه حقوقی بین المللی فراگامان مهام قصد داشتند پیش از اقدام نسبت به اخذ ویزای کانادا و انتخاب بهترین روش برای مهاجرت به کانادا اطلاعات جامع و کاملی را مستقیماً از سایت رسمی اداره مهاجرت و شهروندی کانادا طبق آخرین آپدیت های سال2021  استخراج و در اختیار شما عزیزان قرار دهند.